Ekomjölk får klimatvänlig förpackning

Skånemejeriernas ekologiska produkter ”Hjordnära” får nya kartongförpackningar. De  tillverkas av Elopak och garanteras vara helt koldioxidneutrala.

Skånemejeriernas miljösatsning har som mål att ha 100 procent återvinningsbara förpackningar till år 2022, och 100 procent förnyelsebara förpackningar till år 2030.

De nya ekoförpackningarna är en del i denna strategi och en helt ny design ska dessutom ge förpackningarna en känsla av ekologi.

– Det är viktigt för oss att hela produkten är bra för miljön och att förpackningen är så naturlig som möjligt, säger Cecilia Lindwall, marknadschef på Skånemejerier, i ett pressmeddelande.

Tillverkningen av de nya bruna förpackningarna skapar mindre koldioxid. Produktionen kräver mindre kemikalier och förpackningarna väger mindre. De utsläpp som inte går att undvika klimatkompenseras genom att Skånemejerier stödjer två miljöfrämjande projekt i samarbete med förpackningsleverantören.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil