Per Morberg i nytt kaffesamarbete

Per Morberg i nytt kaffesamarbete
Foto: Kaffedax
Bergstrands kafferosteri i samarbete med Per Morberg och Kaffedax. Det handlar om ett nytt kaffe baserat på olika Arabica-bönor, skriver rosteriet.

Bergstrands kafferosteri i samarbete med Per Morberg och Kaffedax. Det handlar om ett nytt kaffe baserat på olika Arabica-bönor, skriver rosteriet.

Snart kommer det gå att njuta av nytt kaffe från Bergstrands kafferosteri, framtaget i samarbete med stjärnkocken Per Morberg och företaget Kaffedax, skriver Bergstrands i en pressrelease.
– Vi är mycket nöjda över samarbetet med Per och Kaffedax. Inte bara har vi skapat gott kaffe, vi har även inlett ett spännande kapitel i vår historia, säger Fannie Myrén, Marknadschef på Bergstrands Kafferosteri.

Det var efter ett möte på Tullgarns slott i våras som beslutet togs om samarbetet mellan Bergstrands, Kaffedax och Per Morberg.
Tillsammans har de tagit fram två olika kaffesorter – ett bryggkaffe och ett espressokaffe – samt två olika kaffekapslar – ett för bryggkaffe, ett för espresso samt ett för både och. Under arbetets gång har Per Morberg, som själv har ett stort intresse för kaffe som både dryck och vara, fått insikt i hur tillverkningen går till samt hur bönderna jobbar.
– Jag har länge varit intresserad av kaffe, speciellt för processerna bakom bönan. Det har varit särskilt intressant att få en inblick i böndernas arbete, hur de jobbar och hur mycket passion de lägger ner i sina råvaror, säger Per Morberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil