Apotekskedjor på väg mot återhämtning

Apotekskedjor på väg mot återhämtning
Foto: Mostphotos
Flera apotekskedjor redovisar återhämtning och ökade marknadsandelar efter en tuffare period. Det gäller Apoteket, Apotek hjärtat och Kronans apotek.

Flera apotekskedjor redovisar återhämtning och ökade marknadsandelar efter en tuffare period. Det gäller Apoteket, Apotek hjärtat och Kronans apotek.

Gemensamt ägda, statliga Apoteket visar en kraftig återhämtning och är idag tillbaka på omsättning och resultat i närheten av det man redovisade för 2019.
Apoteket har även växt på nätet, uppger man.
Samma sak gäller privata Ica-ägda Apotek hjärtat där man uppger att marknadsandelen växt och att man liksom Apoteket växer på nätet.
Parallellt med detta säger Oriolas kvartalsrapport från förra veckan att även Kronans apotek återhämtar sig men tappar en liten bit av sin marknadsandel.

Alla dessa tre kedjor har färre fysiska butiker även för ett år sedan efter stängningar.
Enligt statistik från Apoteksföreningen var näthandelns andel av den totala marknaden 19 procent i september.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil