Apotekskedjor på väg mot återhämtning

Apotekskedjor på väg mot återhämtning
Foto: Mostphotos
Flera apotekskedjor redovisar återhämtning och ökade marknadsandelar efter en tuffare period. Det gäller Apoteket, Apotek hjärtat och Kronans apotek.

Flera apotekskedjor redovisar återhämtning och ökade marknadsandelar efter en tuffare period. Det gäller Apoteket, Apotek hjärtat och Kronans apotek.

Gemensamt ägda, statliga Apoteket visar en kraftig återhämtning och är idag tillbaka på omsättning och resultat i närheten av det man redovisade för 2019.
Apoteket har även växt på nätet, uppger man.
Samma sak gäller privata Ica-ägda Apotek hjärtat där man uppger att marknadsandelen växt och att man liksom Apoteket växer på nätet.
Parallellt med detta säger Oriolas kvartalsrapport från förra veckan att även Kronans apotek återhämtar sig men tappar en liten bit av sin marknadsandel.

Alla dessa tre kedjor har färre fysiska butiker även för ett år sedan efter stängningar.
Enligt statistik från Apoteksföreningen var näthandelns andel av den totala marknaden 19 procent i september.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil