Tyst – nu smäller det! (Men utan att det hörs)

Tyst – nu smäller det! (Men utan att det hörs)
ÖoB fortsätter satsa på tysta fyrverkerier med höga miljökrav inför nyår. Foto: Pressbild från ÖoB

ÖoB fortsätter satsa på tysta fyrverkerier med höga miljökrav, meddelar man till glädje för dem som vill låta saker flyga i luften på nyårsafton.

Fyrverkerier är starkt förknippat med nyårsfirandet och ÖoB har under många år sålt fyrverkerier till nyårshelgen, i likhet med andra företag.
Sedan 2017 pågår en satsning på tystare och mer miljövänliga produkter ett arbete som fortsatt kontinuerligt därefter.

– Tillsammans med vår leverantör tar vi till oss av de synpunkter som finns från bland annat djurägare och de miljöaspekter som är kopplade till fyrverkerier. Vi gör ett kontinuerligt arbete för att utveckla sortimentet med tystare fyrverkerier säger Fredrik Johanson, kommersiell chef för ÖoB.

I Sverige är det lagligt att sälja, köpa och avfyra fyrverkerier. Däremot är det endast tillåtet att avfyra fyrverkeri på nyårsafton, påsk och valborgsmässoafton.
Efterfrågan på tystare fyrverkerier har ökat, i takt med att fyrverkerierna fått kritik eftersom de är skadliga för miljön och skrämmer många djur med mera.
ÖoB:s målsättning är att skapa en situation där fler kan njuta av fyrverkerier under kontrollerade former vid nyårsfirandet med hänsyn tagen till såväl djurägare som vår miljö, skriver företaget i pressreleasen.

– Att avstå från försäljning är inte att ta ansvar enligt vår mening, att ta ansvar är att utveckla produkterna och fortsätta sälja under säkra och kontrollerade former tillsammans med en seriös leverantör.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Osäker kunskap om val av hälsosam mat

Osäker kunskap om val av hälsosam mat

En undersökning Brödinstitutet låtit göra visar att många är osäkra och har dålig kunskap om vilken mat som egentligen är hälsosam och klimatsmart.

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

Tre kampanjer under 2020 och ett gott resultat. Circle K kan nu tillsammans med sina kunder lämna över drygt 4,5 miljoner insamlade kronor till Bris.

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Återvinningsappen Bower har blivit en succé och uppmärksammats både i Sverige och internationellt. Nu tecknar Coop ett nationellt avtal med Bower.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.