Tyst – nu smäller det! (Men utan att det hörs)

Tyst – nu smäller det! (Men utan att det hörs)
ÖoB fortsätter satsa på tysta fyrverkerier med höga miljökrav inför nyår. Foto: Pressbild från ÖoB
ÖoB fortsätter satsa på tysta fyrverkerier med höga miljökrav, meddelar man till glädje för dem som vill låta saker flyga i luften på nyårsafton.

ÖoB fortsätter satsa på tysta fyrverkerier med höga miljökrav, meddelar man till glädje för dem som vill låta saker flyga i luften på nyårsafton.

Fyrverkerier är starkt förknippat med nyårsfirandet och ÖoB har under många år sålt fyrverkerier till nyårshelgen, i likhet med andra företag.
Sedan 2017 pågår en satsning på tystare och mer miljövänliga produkter ett arbete som fortsatt kontinuerligt därefter.

– Tillsammans med vår leverantör tar vi till oss av de synpunkter som finns från bland annat djurägare och de miljöaspekter som är kopplade till fyrverkerier. Vi gör ett kontinuerligt arbete för att utveckla sortimentet med tystare fyrverkerier säger Fredrik Johanson, kommersiell chef för ÖoB.

I Sverige är det lagligt att sälja, köpa och avfyra fyrverkerier. Däremot är det endast tillåtet att avfyra fyrverkeri på nyårsafton, påsk och valborgsmässoafton.
Efterfrågan på tystare fyrverkerier har ökat, i takt med att fyrverkerierna fått kritik eftersom de är skadliga för miljön och skrämmer många djur med mera.
ÖoB:s målsättning är att skapa en situation där fler kan njuta av fyrverkerier under kontrollerade former vid nyårsfirandet med hänsyn tagen till såväl djurägare som vår miljö, skriver företaget i pressreleasen.

– Att avstå från försäljning är inte att ta ansvar enligt vår mening, att ta ansvar är att utveckla produkterna och fortsätta sälja under säkra och kontrollerade former tillsammans med en seriös leverantör.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil