Convenience-handeln backade i mål 2020

Convenience-handeln backade i mål 2020
Bengt Hedlund, vd Convenience Stores Sweden. Foto: Convenience Stores Sweden
Convenience-handeln minskade även under fjärde kvartalet 2020. Det gör att hela året för den aktuella sektorn slutar i ett minus på 6,6 procent.

Convenience-handeln minskade även under fjärde kvartalet 2020. Det gör att hela året för den aktuella sektorn slutar i ett minus på 6,6 procent.

Det är Conveniencesstores.se som redovisar den färdiga statistiken för branschen, en statistik som visar en tillbakagång även fjärde kvartalet 2020.
Även sett till helåret blev det minussiffror, totalt ett minus på 6,6 procent för 2020.

Alla fyra kvartalen gav minskning jämfört med motsvarande kvartal 2019.
Första kvartalet gav ett minus på 2 procent, andra på 11,6 procent, tredje på minus och fjärde landade på minus 8,6 procent.

– Visserligen är det ett av de sämsta åren någonsin i branschen och tyvärr vände det inte under kvartal 4 som vi hade hoppats. Covid-19 slog lika hårt under senare delen av hösten som när utbrottet kom i våras, konstaterar branschorganisationens vd Bengt Hedlund.

Jämfört med många andra branscher är convenience ändå inte lika drabbat, hävdar Hedlund.
– Nu kan vi bara se framåt, vilket vi också gör. För oss som för alla andra, hänger det på att vaccineringen fortskrider enligt plan och att både vi och våra kunder håller i och håller ut.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil