Convenience-handeln backade i mål 2020

Convenience-handeln backade i mål 2020
Bengt Hedlund, vd Convenience Stores Sweden. Foto: Convenience Stores Sweden
Convenience-handeln minskade även under fjärde kvartalet 2020. Det gör att hela året för den aktuella sektorn slutar i ett minus på 6,6 procent.

Convenience-handeln minskade även under fjärde kvartalet 2020. Det gör att hela året för den aktuella sektorn slutar i ett minus på 6,6 procent.

Det är Conveniencesstores.se som redovisar den färdiga statistiken för branschen, en statistik som visar en tillbakagång även fjärde kvartalet 2020.
Även sett till helåret blev det minussiffror, totalt ett minus på 6,6 procent för 2020.

Alla fyra kvartalen gav minskning jämfört med motsvarande kvartal 2019.
Första kvartalet gav ett minus på 2 procent, andra på 11,6 procent, tredje på minus och fjärde landade på minus 8,6 procent.

– Visserligen är det ett av de sämsta åren någonsin i branschen och tyvärr vände det inte under kvartal 4 som vi hade hoppats. Covid-19 slog lika hårt under senare delen av hösten som när utbrottet kom i våras, konstaterar branschorganisationens vd Bengt Hedlund.

Jämfört med många andra branscher är convenience ändå inte lika drabbat, hävdar Hedlund.
– Nu kan vi bara se framåt, vilket vi också gör. För oss som för alla andra, hänger det på att vaccineringen fortskrider enligt plan och att både vi och våra kunder håller i och håller ut.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil