Storaffär inom nätmathandeln

Storaffär inom nätmathandeln
Foto: Mathem
Mathem slukar Mat.se och Axfood blir därmed storägare i Mathem där Kinnevik sedan tidigare är dominerande ägare. Ett samarbete med Dagab ingår.

Mathem slukar Mat.se och Axfood blir därmed storägare i Mathem där Kinnevik sedan tidigare är dominerande ägare. Ett samarbete med Dagab ingår.

Under tisdagen presenterades en storaffär inom den svenska nätmathandeln. Resultatet av denna är att Axfood blir storägare i Mathem där Kinnevik idag är dominerande ägare.
Affären går formellt till så att Axfood säljer Mat.se till Mathem och får betalt i aktier i Mathem, aktier som motsvarar en ägarandel på 16,5 procent.

I affären ingår även att Mathem skriver ett långsiktigt leverans- och samarbetsavtal med Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab.
– Tillsammans med Mathem skapar vi nu ett starkare och bättre renodlat e-handelserbjudande för Mathems och Mat.se:s kunder. Det långsiktiga leverans- och samarbetsavtal som Dagab och Mathem ingår bidrar ytterligare till att stärka erbjudandet mot konsument, säger Klas Balkow, vd för Axfood, i en pressrelease.

Kinneviks ägarandel i Mathem sjunker i och med affären från 37 till ungefär 31 procent, men investmentbolagets vd Georgi Ganev är positiv.
– Axfoods ledande marknadsposition och passion för bra och hållbar mat kommer att stärka Mathems kunderbjudande och vi ser fram emot att stötta bolaget på deras tillväxtresa tillsammans med vår nya partner, säger han enligt gängse mall i ett pressmeddelande. 

Till den kategorin kan man även härleda parternas uttalande att bolaget i sin nya form ”kommer att skapa synergier och skala som möjliggör utvecklingen av ett ännu starkare kunderbjudande inom e-handel av hemlevererade dagligvaror”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil