Ica-butiken hyllar vården

Ica Supermarket i Edsberg fyllde skåpbilen med kexchoklad, frukt, smaksatt vatten och vätskeersättning och sedan körde till sjukhuset och skänkte varorna till personalen. | Foto : Roland Magnusson
Personalen på Ica Supermarket i Edsberg fyllde skåpbilen med varor och åkte iväg med dem till personalen på Danderyds sjukhus som man vill hylla.

Personalen på Ica Supermarket i Edsberg hade talat om att göra något för den sjukvårdspersonal som är allas våra hjältar just nu.
Man ringde sjukhuset och frågade vad personalen ville ha.

Resultatet av det?
Att man fyllde skåpbilen med kexchoklad, frukt, smaksatt vatten och vätskeersättning och sedan körde till sjukhuset och skänkte varorna till personalen.

– Kexchoklad och bananer och äpplen är bra för de behöver fylla på med socker snabbt. Och vätskeersättningen behövs också, de svettas jättemycket i de där skyddsmaskerna, berättar handlaren Peter Sandgren för lokaltidningen Mitti.

1 500 kexchoklad, 720 vattenflaskor, 360 flaskor med vätskeersättning, 37 kilo bananer och 30 kilo äpplen blev det i gåvolasten till sjukhuset och man är beredd att göra mer.
– Och hoppas att vi kan inspirera andra att göra något liknande, säger Malin Sone i Ica-butiken i Edsberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil