Ica-butiken hyllar vården

Ica Supermarket i Edsberg fyllde skåpbilen med kexchoklad, frukt, smaksatt vatten och vätskeersättning och sedan körde till sjukhuset och skänkte varorna till personalen. | Foto : Roland Magnusson
Personalen på Ica Supermarket i Edsberg fyllde skåpbilen med varor och åkte iväg med dem till personalen på Danderyds sjukhus som man vill hylla.

Personalen på Ica Supermarket i Edsberg hade talat om att göra något för den sjukvårdspersonal som är allas våra hjältar just nu.
Man ringde sjukhuset och frågade vad personalen ville ha.

Resultatet av det?
Att man fyllde skåpbilen med kexchoklad, frukt, smaksatt vatten och vätskeersättning och sedan körde till sjukhuset och skänkte varorna till personalen.

– Kexchoklad och bananer och äpplen är bra för de behöver fylla på med socker snabbt. Och vätskeersättningen behövs också, de svettas jättemycket i de där skyddsmaskerna, berättar handlaren Peter Sandgren för lokaltidningen Mitti.

1 500 kexchoklad, 720 vattenflaskor, 360 flaskor med vätskeersättning, 37 kilo bananer och 30 kilo äpplen blev det i gåvolasten till sjukhuset och man är beredd att göra mer.
– Och hoppas att vi kan inspirera andra att göra något liknande, säger Malin Sone i Ica-butiken i Edsberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil