Modekoncern går i konkurs

VRG har tre helägda kedjor – Accent, Morris och Rizzo – och har fram till idag sålt väskor, skor och accessoarer i 114 butiker i Sverige och Norge. | Foto: MostPhotos
Venue Retail Group, som säljer väskor och accessoarer, har avbrutit sin företagsrekonstruktion och begärde sig istället i konkurs under måndagen.

Väsk- och accessoarkoncernen Venue Retail Group har begärt sig i konkurs.
Sedan 20 november har VRG varit inne i en företagsrekonstruktion och öppnade så sent som i november en försäljningsyta för herrskor hos NK i Stockholm.

Samtidigt har man försökt rekonstruera det olönsamma företaget men avbryter nu försöken.
Kostnadsbesparingar och försäljningsdrivande åtgärder man hittat anses otillräckliga och i ett pressmeddelande måndag meddelar man att konkursansökan är inlämnad till tingsrätten.

Koncernen skriver man sökt men inte fått en nödfinansiering på 60 miljoner kr från de nordiska banker man varit i kontakt med.
Försäljningsbortfallet på grund av Corona-viruset, 70-80 procent enligt VRG, har då gjort situationen utsiktslös.

VRG har tre helägda kedjor – Accent, Morris och Rizzo – och har fram till idag sålt väskor, skor och accessoarer i 114 butiker i Sverige och Norge.
Man finns även med ytor hos NK i både Göteborg och Stockholm.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil