Modekoncern går i konkurs

VRG har tre helägda kedjor – Accent, Morris och Rizzo – och har fram till idag sålt väskor, skor och accessoarer i 114 butiker i Sverige och Norge. | Foto: MostPhotos
Venue Retail Group, som säljer väskor och accessoarer, har avbrutit sin företagsrekonstruktion och begärde sig istället i konkurs under måndagen.

Väsk- och accessoarkoncernen Venue Retail Group har begärt sig i konkurs.
Sedan 20 november har VRG varit inne i en företagsrekonstruktion och öppnade så sent som i november en försäljningsyta för herrskor hos NK i Stockholm.

Samtidigt har man försökt rekonstruera det olönsamma företaget men avbryter nu försöken.
Kostnadsbesparingar och försäljningsdrivande åtgärder man hittat anses otillräckliga och i ett pressmeddelande måndag meddelar man att konkursansökan är inlämnad till tingsrätten.

Koncernen skriver man sökt men inte fått en nödfinansiering på 60 miljoner kr från de nordiska banker man varit i kontakt med.
Försäljningsbortfallet på grund av Corona-viruset, 70-80 procent enligt VRG, har då gjort situationen utsiktslös.

VRG har tre helägda kedjor – Accent, Morris och Rizzo – och har fram till idag sålt väskor, skor och accessoarer i 114 butiker i Sverige och Norge.
Man finns även med ytor hos NK i både Göteborg och Stockholm.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil