Skeppar svenskt öl till Kina

Niclas Nilsson, vd och delägare Vasa Bryggeri. | Foto: Pressbild
Vasa bryggeri ska börja sälja Sundsvalls öl i ett samarbete med företaget Origreen och ser i förlängningen möjlighet till export av fler produkter.

I en tid då alltfler siktar mot närodlat och klimatsmart går Vasa bryggeri utanför Sundsvall i andra riktningen och börjar skeppa sitt öl till andra sidan jorden, närmare bestämt till Kina.
Vasa bryggeri har skrivit avtal med Origreen om att exportera stora volymer av Sundsvalls öl till Kina.

Man ser i förlängningen även möjligheter att göra samma sak med läskedrycken Portello och med sin julmust.
– Vi är mycket glada över att våra produkter uppmärksammas inte bara på hemmaplan utan även utomlands. Det här visar att svenska produkter har ett stort värde på den internationella marknaden, säger företagets vd och delägare Niclas Nilsson.

– Vi håller även på att utveckla en variant av vårt varumärke ”Rent Norrländskt Vatt’n” med naturliga aromer och smaker av blåbär och björksav. Detta specifikt för den kinesiska marknaden, förklarar Niclas.

Företaget Origreen förmedlar alla typer av livsmedel från Europa. Inom öl-kategorin har det mest handlat om spanskt och tyskt öl, men nu på senare tid så har öl från Skandinavien allt mer efterfrågats.
– När är de kinesiska gränserna väl öppnar upp igen efter nedstängning så finns ett stort behov i Kina av produkter från andra länder. Allt ifrån fisk till spannmål och öl, förklarar Jaffe Wu hos företaget Origreen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil