Skeppar svenskt öl till Kina

Niclas Nilsson, vd och delägare Vasa Bryggeri. | Foto: Pressbild
Vasa bryggeri ska börja sälja Sundsvalls öl i ett samarbete med företaget Origreen och ser i förlängningen möjlighet till export av fler produkter.

I en tid då alltfler siktar mot närodlat och klimatsmart går Vasa bryggeri utanför Sundsvall i andra riktningen och börjar skeppa sitt öl till andra sidan jorden, närmare bestämt till Kina.
Vasa bryggeri har skrivit avtal med Origreen om att exportera stora volymer av Sundsvalls öl till Kina.

Man ser i förlängningen även möjligheter att göra samma sak med läskedrycken Portello och med sin julmust.
– Vi är mycket glada över att våra produkter uppmärksammas inte bara på hemmaplan utan även utomlands. Det här visar att svenska produkter har ett stort värde på den internationella marknaden, säger företagets vd och delägare Niclas Nilsson.

– Vi håller även på att utveckla en variant av vårt varumärke ”Rent Norrländskt Vatt’n” med naturliga aromer och smaker av blåbär och björksav. Detta specifikt för den kinesiska marknaden, förklarar Niclas.

Företaget Origreen förmedlar alla typer av livsmedel från Europa. Inom öl-kategorin har det mest handlat om spanskt och tyskt öl, men nu på senare tid så har öl från Skandinavien allt mer efterfrågats.
– När är de kinesiska gränserna väl öppnar upp igen efter nedstängning så finns ett stort behov i Kina av produkter från andra länder. Allt ifrån fisk till spannmål och öl, förklarar Jaffe Wu hos företaget Origreen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil