E-handelsplaner splittrar politiker

Bevara oersättlig jordbruksmark eller bygga för en stor mängd nya jobb? Det är frågan i Ängelholm där ett nytt e-handelsområde i Varalöv splittrar kommunens politiker.

Söder om Ängelholm ligger ett stort e-handelsområde med flaggskeppen Boozt och Dream logistics.
Man är nu på väg att bygga ut men har därefter fyllt området så mycket som det går.

Därför vill fastighetsägaren Queenswall, ägt av Catena, bygga även på andra sidan av motorvägen och då handlar det om ett område som är tre gånger så stort som det nuvarande e-handelsområdet.
Idag finns på det 60 hektar stora området jordbruk och värdefull jordbruksmark men där vill nu Queenswall få tillstånd att bygga upp till 226 000 kvadratmeter för utbyggd e-handel.

Kommunen måste nu ändra detaljplanen men tankarna på att använda jordbruksmarken för fler handelsbyggnader har blivit kontroversiellt i den nordvästskånska kommunen.
Förespråkarna hänvisar till att det nya området skulle kunna innebära att uppemot 2 000 nya jobb skapas.

Moderaterna, som styr tillsammans med Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna, är för att tillåta byggnationen medan de tre andra borgerliga partierna i styret har invändningar.
Även Miljöpartiet har protesterat och menar att det inte är i linje med långsiktig resurshushållning att bygga på området.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil