Annons

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

E-handelsplaner splittrar politiker

Bevara oersättlig jordbruksmark eller bygga för en stor mängd nya jobb? Det är frågan i Ängelholm där ett nytt e-handelsområde i Varalöv splittrar kommunens politiker.

Söder om Ängelholm ligger ett stort e-handelsområde med flaggskeppen Boozt och Dream logistics.
Man är nu på väg att bygga ut men har därefter fyllt området så mycket som det går.

Därför vill fastighetsägaren Queenswall, ägt av Catena, bygga även på andra sidan av motorvägen och då handlar det om ett område som är tre gånger så stort som det nuvarande e-handelsområdet.
Idag finns på det 60 hektar stora området jordbruk och värdefull jordbruksmark men där vill nu Queenswall få tillstånd att bygga upp till 226 000 kvadratmeter för utbyggd e-handel.

Kommunen måste nu ändra detaljplanen men tankarna på att använda jordbruksmarken för fler handelsbyggnader har blivit kontroversiellt i den nordvästskånska kommunen.
Förespråkarna hänvisar till att det nya området skulle kunna innebära att uppemot 2 000 nya jobb skapas.

Moderaterna, som styr tillsammans med Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna, är för att tillåta byggnationen medan de tre andra borgerliga partierna i styret har invändningar.
Även Miljöpartiet har protesterat och menar att det inte är i linje med långsiktig resurshushållning att bygga på området.

Annons

powered by Typeform

Annons

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

”Allt beror på läget”

Reitan driver Pressbyrån och 7-Eleven i Sverige och konstaterar att koncernens butiker drabbas olika hårt i Corona-tider där läget är helt avgörande.

Coop agerar i Karlskoga

Coop Värmland stänger nu en butik i Karlskoga och låter personal därifrån stötta Coop Forum för att den ska kunna hållas öppen även i nuvarande läge.

Tusentals går med i Handels

Den tuffa situationen i Corona-virusets spår får fler att söka sig till facket. Handels kan räkna in drygt 3 300 nya medlemmar hittills under mars.

Marknadsför gratis

Mecenat, som förhandlar fram studentrabatter, vill bidra i ett tufft läge genom att låta lokala företag marknadsföra sina varor och tjänster gratis.

”H&M tappar 45 procent”

Carnegie skriver i en analys att man räknar med att H&M:s försäljning under mars-maj kommer att minska cirka 45 procent med kvardröjande effekter.

Officiell kaffeleverantör

Löfbergs skapar finska arenaframgångar och blir officiell kaffeleverantör till den nya multiarenan UROS Live i
Tammerfors.

Anmäl dig till

powered by Typeform

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch