E-handelsplaner splittrar politiker

Bevara oersättlig jordbruksmark eller bygga för en stor mängd nya jobb? Det är frågan i Ängelholm där ett nytt e-handelsområde i Varalöv splittrar kommunens politiker.

Söder om Ängelholm ligger ett stort e-handelsområde med flaggskeppen Boozt och Dream logistics.
Man är nu på väg att bygga ut men har därefter fyllt området så mycket som det går.

Därför vill fastighetsägaren Queenswall, ägt av Catena, bygga även på andra sidan av motorvägen och då handlar det om ett område som är tre gånger så stort som det nuvarande e-handelsområdet.
Idag finns på det 60 hektar stora området jordbruk och värdefull jordbruksmark men där vill nu Queenswall få tillstånd att bygga upp till 226 000 kvadratmeter för utbyggd e-handel.

Kommunen måste nu ändra detaljplanen men tankarna på att använda jordbruksmarken för fler handelsbyggnader har blivit kontroversiellt i den nordvästskånska kommunen.
Förespråkarna hänvisar till att det nya området skulle kunna innebära att uppemot 2 000 nya jobb skapas.

Moderaterna, som styr tillsammans med Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna, är för att tillåta byggnationen medan de tre andra borgerliga partierna i styret har invändningar.
Även Miljöpartiet har protesterat och menar att det inte är i linje med långsiktig resurshushållning att bygga på området.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil