Utdelningen blir ännu långsammare

Arkivbild MostPhotos
Den senaste förändringen rullades ut den 4 mars, där Postnord beslutat att i områden med låga paketvolymer och stora geografiska avstånd kommer paketutdelningen att ske mer sällan. Paket kommer att delas ut varannan dag i samband med postutdelningen.

Under 2024 genomför Postnord en rad förändringar som kommer att påverka svenskarnas möjlighet att skicka brev och paket. Bland annat är en av de förändringar som redan trätt i kraft höjningen av priset på frimärken från och med den 1 januari. Ett vanligt inrikesfrimärke kostar nu 18 kronor, jämfört med 6,50 kronor år 2016.

Nu är den senaste förändringen rullats ut, den 4 mars, där Postnord beslutat att i områden med låga paketvolymer och stora geografiska avstånd kommer paketutdelningen att ske mer sällan. Paket kommer att delas ut varannan dag i samband med postutdelningen.

Förutom detta kommer de gula brevlådorna också att tömmas mer sällan. Postnord meddelar att postlådorna kommer att tömmas varannan arbetsdag, i linje med postutdelningen för det aktuella postnumret. Dock kommer brevlådor hos ombud att fortsätta att tömmas varje dag.

Postnords syfte med dessa förändringar är att minska kostnaderna för att tillhandahålla posttjänster till hela samhället samt att minska miljöbelastningen.

Nyligen väckte Postnords koncernchef, Annemarie Gardshol, ilska bland svenskarna efter att ha krävt sänkta krav för postutdelningen. Denna begäran resulterade i kraftiga reaktioner från allmänheten, och sociala medieplattformar som X fylldes med negativa kommentarer mot företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil