Nu vill rekordmånga registrera varumärke

Nu vill rekordmånga registrera varumärke
Patent- och registreringsverket. Foto: Mostphotos
Under mars månad fick PRV ta emot nästan tusen ansökningar om att registrera varumärke, det högsta antalet på tio år och en kraftig ökning i närtid.

Under mars månad fick PRV ta emot nästan tusen ansökningar om att registrera varumärke, det högsta antalet på tio år och en kraftig ökning i närtid.

Det är SR:s Ekonomiekot som redovisar den markant stora ökningen när det gäller att registrera varumärken.
Under mars i år fick PRV, Patent- och registreringsverket, ta emot nästan tusen ansökningar om varumärkesregistrering.

Det är det högsta antalet en enskild månad på tiotalet år, konstaterar verket.
– Det är tio år sen vi hade de här siffrorna i ansökningshänseende, så det är en kraftig ökning, en 25-procentig ökning i en enskild månad, som är väldigt positiv, säger Patrik Rönnqvist, avdelningschef på PRV:s design- och varumärkesavdelning, till SR. 

Orsakerna till ökningen är inte i egentlig mening klarlagda. Man tror på en koppling till pandemin då det under dess period registrerats många nya företag.
Men eftersom många redan innan dess existerande bolag nu söker om varumärkesregistrering är inte det den enda förklaringen, konstaterar man.

– Det kan också vara så att man under pandemin haft mera tid och möjligheter att ta hand om sina företag. Vi ser också en ökning av förnyelser av redan registrerade varumärken, funderar PRV:s Patrik Rönnqvist.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil