Nu vill rekordmånga registrera varumärke

Nu vill rekordmånga registrera varumärke
Patent- och registreringsverket. Foto: Mostphotos
Under mars månad fick PRV ta emot nästan tusen ansökningar om att registrera varumärke, det högsta antalet på tio år och en kraftig ökning i närtid.

Under mars månad fick PRV ta emot nästan tusen ansökningar om att registrera varumärke, det högsta antalet på tio år och en kraftig ökning i närtid.

Det är SR:s Ekonomiekot som redovisar den markant stora ökningen när det gäller att registrera varumärken.
Under mars i år fick PRV, Patent- och registreringsverket, ta emot nästan tusen ansökningar om varumärkesregistrering.

Det är det högsta antalet en enskild månad på tiotalet år, konstaterar verket.
– Det är tio år sen vi hade de här siffrorna i ansökningshänseende, så det är en kraftig ökning, en 25-procentig ökning i en enskild månad, som är väldigt positiv, säger Patrik Rönnqvist, avdelningschef på PRV:s design- och varumärkesavdelning, till SR. 

Orsakerna till ökningen är inte i egentlig mening klarlagda. Man tror på en koppling till pandemin då det under dess period registrerats många nya företag.
Men eftersom många redan innan dess existerande bolag nu söker om varumärkesregistrering är inte det den enda förklaringen, konstaterar man.

– Det kan också vara så att man under pandemin haft mera tid och möjligheter att ta hand om sina företag. Vi ser också en ökning av förnyelser av redan registrerade varumärken, funderar PRV:s Patrik Rönnqvist.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil