1,3 miljoner paket på ett dygn

1,3 miljoner paket på ett dygn
Mathias Krümmel. Foto: PostNord
Det är ett nytt rekord för Postnord. Nästan 1,3 miljoner paket under ett dygn är facit efter senaste Black friday, 25 procent upp gentemot förra året.

Det är ett nytt rekord för Postnord. Nästan 1,3 miljoner paket under ett dygn är facit efter senaste Black friday, 25 procent upp gentemot förra året.

Natten till tisdagen denna vecka slog Postnord paketrekord för ett enskilt dygn: över 921 000 paket och nästan 348 000 varubrev passerade genom företagets terminaler.

Totalt hanterades nästan 1,3 miljoner e-handlade försändelser det dygnet, en ökning med 25 procent jämfört med förra årets rekorddygn.

Det är svenskarnas fortsätta förflyttning till e-handel till följd av coronapandemin samt en rekordhög Black Friday-försäljning som ligger bakom de stora volymerna.  

– Vi förutspådde att detta skulle bli ett nytt rekordår, vi hade såklart en prognos, men att hantera nära 1,3 miljoner paket under ett och samma dygn är stort, jag är stolt, säger Mathias Krümmel, produktionschef hos Postnord.

– Det här är den roligaste perioden på året, men också den mest intensiva och alla våra medarbetare sliter nu för fullt för att vi ska få ut alla paket i tid. Hittills rullar allt på enligt plan. Den senaste E-barometern för Q3 visade att 33 procent planerade att handla på Black friday. I och med tuffa påbud att undvika trängsel har många vänt sig till e-handeln.

Konsumenter uppgav själva att de flesta köpen mestadels kommer att vara elektronik och mode-varor.

– Många av helgens paket är nu ute hos ombuden eller på väg till dem och vi vill fortsätta påminna alla om att vara extra försiktiga när man hämtar ut sitt paket i år. Många ombud har begränsat med utrymme och det kommer att vara högt tryck ända fram till jul, påpekar Mathias Krümmel.

– Vi uppmanar därför alla att förbereda sina upphämtningar genom att legitimera sig i Postnord-appen, hämta upp sitt paket på andra tider än rusningstid för att minska trängsel och väl på plats att hålla avstånd och undvika fysisk kontakt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil