Ica riskerar böter för lager

När det i coronapandemins inledning hamstrades varor i svenska butiker fyllde man hos Ica på varor i motsvarande omfattning för att möta den nya situationen. | Foto av Roland Magnusson
Ica riskerar böter utifrån situationen på dess lager i Långeberga i Helsingborg där arbetsmiljön enligt en anmälan varit för dålig under våren.

Ica riskerar vite, det vill säga böter, på 80 000 kr för brister i arbetsmiljön på sitt lager i Långeberga i Helsingborg, rapporterar lokaltidningen HD.
Detta sedan ökad efterfrågan på livsmedel under coronapandemins första kvartal skapade trängsel på lagret.

När det i coronapandemins inledning hamstrades varor i svenska butiker fyllde man hos Ica på varor i motsvarande omfattning för att möta den nya situationen.
Det gjorde man även på lagret i Långeberga där man snabbt fick trängsel och där enligt HD gångar fylldes och nödutgångar blockerades.

Det här gav en anmälan om arbetsmiljöbrister och nu riskerar Ica vite på 80 000 kr om olägenheterna upprepas.
Lagrets logistikchef Håkan Erlandsson säger till lokaltidningen att man är medveten om bristerna och förklarar problemets ursprung med corona-situationen.

– Vi hann inte förbereda oss på den stora ökning av varuflöden som uppstod i samband med coronaviruset och de konsekvenser det fick i verksamheten”, konstaterar Erlandsson.
Ica har nu gjort en plan med 32 åtgärder som ska förbättra arbetsmiljön på lagret.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil