Ica riskerar böter för lager

När det i coronapandemins inledning hamstrades varor i svenska butiker fyllde man hos Ica på varor i motsvarande omfattning för att möta den nya situationen. | Foto av Roland Magnusson
Ica riskerar böter utifrån situationen på dess lager i Långeberga i Helsingborg där arbetsmiljön enligt en anmälan varit för dålig under våren.

Ica riskerar vite, det vill säga böter, på 80 000 kr för brister i arbetsmiljön på sitt lager i Långeberga i Helsingborg, rapporterar lokaltidningen HD.
Detta sedan ökad efterfrågan på livsmedel under coronapandemins första kvartal skapade trängsel på lagret.

När det i coronapandemins inledning hamstrades varor i svenska butiker fyllde man hos Ica på varor i motsvarande omfattning för att möta den nya situationen.
Det gjorde man även på lagret i Långeberga där man snabbt fick trängsel och där enligt HD gångar fylldes och nödutgångar blockerades.

Det här gav en anmälan om arbetsmiljöbrister och nu riskerar Ica vite på 80 000 kr om olägenheterna upprepas.
Lagrets logistikchef Håkan Erlandsson säger till lokaltidningen att man är medveten om bristerna och förklarar problemets ursprung med corona-situationen.

– Vi hann inte förbereda oss på den stora ökning av varuflöden som uppstod i samband med coronaviruset och de konsekvenser det fick i verksamheten”, konstaterar Erlandsson.
Ica har nu gjort en plan med 32 åtgärder som ska förbättra arbetsmiljön på lagret.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil