Lindvalls i konflikt med Uppsala kommun

Lindvalls i konflikt med Uppsala kommun
Foto: Pressbild
Lindvalls kaffe har tvingats stämma Uppsala kommun på miljonbelopp, en strid som har sin upprinnelse i den utbyggnad Lindvalls genomför.

Lindvalls kaffe har tvingats stämma Uppsala kommun på miljonbelopp, en strid som har sin upprinnelse i den utbyggnad Lindvalls genomför.

Lindvalls kaffe bygger just nu ett nytt lager vid sin anläggning i centrala delarna av Uppsala men byggnationen har blivit fördröjd.
Under förberedelserna upptäckte Lindvalls att marken var förorenad av PAH-ämnen, ämnen som bildas vid ofullständig förbränningen och i värsta fall kan vara cancerframkallande.

När Lindvalls anmälde föroreningarna till kommunen beslutade den att företaget måste sanera marken innan man kunde börja bygga.
– En fördröjning på 20-22 veckor har det problemet orsakat, konstaterar vd Ulf Lindvall i samtal med Butikstrender.

Saneringen kostade sex miljoner kr och det är en kostnad Lindvalls håller kommunen ansvarig för.
Kommunen nekar till ansvaret och det har tvingat Lindvalls att nu stämma Uppsala kommun och kräva kommunen på pengarna.

– Kommunen lämnade oss med en miljöbomb och vi tycker man agerar felaktigt mot oss, säger Ulf Lindvall som nu avvaktar den rättsliga prövningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil