Maten som svalkar är inte den du tror

Maten som svalkar är inte den du tror
Foto: Mostphotos
Ett glas öl eller en glass i hettan? Inte enligt forskarna vid universitetet i Queensland, som istället föreslår vattenmelon, gurka eller en chili…

Ett glas öl eller en glass i hettan? Inte enligt forskarna vid universitetet i Queensland, som istället föreslår vattenmelon, gurka eller en chili…

De flesta är nog av uppfattningen att en glass svalkar och att ett glas öl kyler ned kropp och själ när det är varmt ute.
Men forskarna vid universitetet i Queensland, Australien, har istället bevisat att det är tvärtom då glass faktiskt istället gör kroppen varmare – och samma sak gäller den efterlängtade ölen.

Initialt kyler visserligen både glassen och ölet kroppen men den kylan ersätts snabbt av värme som genereras av matsmältningen som börjar för att bryta ned näringsämnena.
Och då ger istället glass en förhöjd kroppstemperatur.

Samma sak gäller allt med alkohol i, inte minst eftersom alkohol är vätskedrivande och ökar urinproduktionen. När vi då förlorar vätska totalt minskar även förmågan att sänka värmen i kroppen genom att svettas, vilket är kroppens naturliga metod.

Istället kan till exempel en kopp té vara ett bättre vapen mot värmen och kryddig mat som ökar blodcirkulationen och får oss att svettas mera.
Nedan ser du listan som kommer ur forskarnas analys, som du förstås väljer om du ska ta till dig eller ej…

Forskarrapporten/Livsmedel som svalkar kroppen
Grönsaker och frukt med mycket vatten som…
Vattenmelon
Gurka
Squash
Bladgrönsaker

Kryddiga ting som…
Chili
Pepparot
Färsk ingefära
Svartpeppar

Ersätt glassen med…
En nyttig smoothie eller yoghurtdryck

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil