Toppbetyg i hållbarhet till tre Lidl-butiker

Toppbetyg i hållbarhet till tre Lidl-butiker
White guide green delar ut toppbetyg till tre Lidl-butiker. Foto: Pressbild Lidl
Tre Lidl-butiker i Sverige, alla tre i Stockholm, belönas av White guide green med betyget 4 för hållbarhet, det näst högsta betyget guiden delar ut.

Tre Lidl-butiker i Sverige, alla tre i Stockholm, belönas av White guide green med betyget 4 för hållbarhet, det näst högsta betyget guiden delar ut.

Nyligen presenterade White guide green årets bedömning av vilka butiker som är mest hållbara.
Lidl Östermalmstorg, Lidl Sveavägen och Lidl Kista har belönats med toppbetyget 4, det näst högsta och är  därmed bland de bästa i Sverige i hållbarhet.

– Vi är otroligt stolta över att våra butiker på Östermalmstorg, Sveavägen och i Kista belönats med toppbetyg. Det är ett erkännande för vårt hållbarhetsarbete och dessutom slår det hål på myten att hållbar mat måste kosta skjortan, säger Gabriella Goldman, varumärkes-, CSR- och kommunikationsdirektör vid Lidl Sverige

White guide green/motiveringarna

Lidl Östermalmstorg
En lågpriskedja på fina gatan, kan det vara något? Ja, tydligen. Det här är en välbesökt citybutik som sticker ut med ett lite udda sortiment – älskat av många, men inte av alla. Duktiga på att lyfta svenska, lite okända producenter och tydliga med sina ambitioner att minska användandet av plast.

Lidl Sveavägen
En trotjänare inom Lidl-familjen; öppnade redan 2006 men verkar inte vilja slå av på takten. Här möter du det sedvanliga Lidl-utbudet; lite spretigt och ojämnt enligt många – men som kund i butiken är det inte svårt att handla hållbart – om du bara vill.

Lidl Kista
Lidl är duktiga på att kommunicera sitt miljötänk och hållbarhetsambitioner; kedjan klimatkompenserar för den svenska verksamheten, håller nere antalet transporter till och från sina butiker och alla bilar drivs med förnybara bränslen. I den här relativt nya butiken i expansiva Kista Galleria, känns det lite extra ambitiöst tycker vi – här är det enkelt att fylla varukorgen med både ekologiskt, svenskt och vegetariskt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil