Toppbetyg i hållbarhet till tre Lidl-butiker

Toppbetyg i hållbarhet till tre Lidl-butiker
White guide green delar ut toppbetyg till tre Lidl-butiker. Foto: Pressbild Lidl
Tre Lidl-butiker i Sverige, alla tre i Stockholm, belönas av White guide green med betyget 4 för hållbarhet, det näst högsta betyget guiden delar ut.

Tre Lidl-butiker i Sverige, alla tre i Stockholm, belönas av White guide green med betyget 4 för hållbarhet, det näst högsta betyget guiden delar ut.

Nyligen presenterade White guide green årets bedömning av vilka butiker som är mest hållbara.
Lidl Östermalmstorg, Lidl Sveavägen och Lidl Kista har belönats med toppbetyget 4, det näst högsta och är  därmed bland de bästa i Sverige i hållbarhet.

– Vi är otroligt stolta över att våra butiker på Östermalmstorg, Sveavägen och i Kista belönats med toppbetyg. Det är ett erkännande för vårt hållbarhetsarbete och dessutom slår det hål på myten att hållbar mat måste kosta skjortan, säger Gabriella Goldman, varumärkes-, CSR- och kommunikationsdirektör vid Lidl Sverige

White guide green/motiveringarna

Lidl Östermalmstorg
En lågpriskedja på fina gatan, kan det vara något? Ja, tydligen. Det här är en välbesökt citybutik som sticker ut med ett lite udda sortiment – älskat av många, men inte av alla. Duktiga på att lyfta svenska, lite okända producenter och tydliga med sina ambitioner att minska användandet av plast.

Lidl Sveavägen
En trotjänare inom Lidl-familjen; öppnade redan 2006 men verkar inte vilja slå av på takten. Här möter du det sedvanliga Lidl-utbudet; lite spretigt och ojämnt enligt många – men som kund i butiken är det inte svårt att handla hållbart – om du bara vill.

Lidl Kista
Lidl är duktiga på att kommunicera sitt miljötänk och hållbarhetsambitioner; kedjan klimatkompenserar för den svenska verksamheten, håller nere antalet transporter till och från sina butiker och alla bilar drivs med förnybara bränslen. I den här relativt nya butiken i expansiva Kista Galleria, känns det lite extra ambitiöst tycker vi – här är det enkelt att fylla varukorgen med både ekologiskt, svenskt och vegetariskt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil