Tre vill till nytt butiksläge

5 km norr om Jönköping är Ica, Lidl och Willys intresserade av bygga nytt i området Kortebo | Foto: Johannes Andersson
Ett bra läge för en livsmedelsbutik? Absolut. Annars skulle knappast tre av dagligvaruhandelns kedjor slåss om platsen i Kortebo norr om Jönköping…

Kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping planerar en utbyggnad av området Kortebo fem kilometer norr om Jönköping. Där, ovanför Strandängen, ska bland annat en större mataffär etableras hoppas bostadsbolaget som räknar med en byggstart för projektet nästa år, våren 2021.

Till lokaltidningen JP säger Thorbjörn Hammerth, vd för Vätterhem, att det saknas en ordentlig livsmedelsbutik i den delen av Jönköping.
– Det ska vara en matbutik som andas nytänk och kreativitet och där butiksägarna vill främja lokala leverantörer. Jag ser framför mig att det blir mycket närodlat, säger Hammerth.

– Det är också en viktig etablering för kommunen eftersom det kan minska bilresandet när många av dem som bor i området inte behöver åka in till centrum för att storhandla, påpekar bostadsbolagets vd.
Lokaltidningen JP skriver i samma artikel att tre av dagligvaruhandelns kedjor är intresserade av läget. Ica, Lidl och Willys kan alla tänka sig en etablering där och ett besked om vem som får möjligheten kommer innan hösten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil