Tre vill till nytt butiksläge

5 km norr om Jönköping är Ica, Lidl och Willys intresserade av bygga nytt i området Kortebo | Foto: Johannes Andersson
Ett bra läge för en livsmedelsbutik? Absolut. Annars skulle knappast tre av dagligvaruhandelns kedjor slåss om platsen i Kortebo norr om Jönköping…

Kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping planerar en utbyggnad av området Kortebo fem kilometer norr om Jönköping. Där, ovanför Strandängen, ska bland annat en större mataffär etableras hoppas bostadsbolaget som räknar med en byggstart för projektet nästa år, våren 2021.

Till lokaltidningen JP säger Thorbjörn Hammerth, vd för Vätterhem, att det saknas en ordentlig livsmedelsbutik i den delen av Jönköping.
– Det ska vara en matbutik som andas nytänk och kreativitet och där butiksägarna vill främja lokala leverantörer. Jag ser framför mig att det blir mycket närodlat, säger Hammerth.

– Det är också en viktig etablering för kommunen eftersom det kan minska bilresandet när många av dem som bor i området inte behöver åka in till centrum för att storhandla, påpekar bostadsbolagets vd.
Lokaltidningen JP skriver i samma artikel att tre av dagligvaruhandelns kedjor är intresserade av läget. Ica, Lidl och Willys kan alla tänka sig en etablering där och ett besked om vem som får möjligheten kommer innan hösten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

”Svenskar föredrar irländskt kött”

I en ny partsinlaga och efter ett blindtest hävdar nu irländska Bord Bia att svenskarna rankar irländskt kött från gräsbetande djur högst, egentligen.

Dansukker utökar sitt svenska sortiment

Dansukker utökar sitt ”Från Sverige”-märkta sortiment när Brun farin strö från oktober får det blågula märket på sin förpackning i dagligvaruhandeln.

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil