Här är framtidens råvaror

Kaktus är tydligen en av framtidens råvaror. Foto: Sawinery.net
Nya matvanor krävs för att vi ska minska vår miljöpåverkan och leva mer hälsosamt. Nu listar Unilever framtidens 50 viktigaste råvaror i en rapport.

”Kliar dödsskönt i kistan”, som Baloo sade i Djungelboken?
Nope.
Mer av att det river bra i halsen, typ.
Unilever lanserar kaktus som en av framtidens viktiga råvaror.

I en ny rapport har Unilever, via varumärket Knorr och i samarbete med Världsnaturfonden, listat de råvaror som kommer att bli centrala i framtiden.
Där finns kaktusen som en sådan – med egenskaper man anser att vi behöver ta vara mer på.
– Kaktus lagrar vatten vilket gör att den kan växa i ökenklimat och klara av perioder av torka. Den innehåller även en betydande mängd vitamin C och #, karotenoid, fiber och aminosyror, skriver man i rapporter där annars lägger ett fokus på linser, bönor och ärter liksom vid alger.  

Några råvaror för framtiden enligt Unilever
Baljväxter som bönor, nätter och ärter
Rotfrukter som potatis och morötter
Kaktus
Alger
(Källa: Future 50 foods”)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil