[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Vill lyfta värdet av lokal honung

Foto MostPhotos
Svenska bin och Biodlingsföretagarna vill lyfta värdet av lokal honung och få fler att välja produkter från svenska biodlare i sommar.

Svenska bin och Biodlingsföretagarna arbetar för att bevara värdet av lokalproducerad honung och uppmärksamma dess betydelse för hållbarhet och pollinering.
I ett nyhetsbrev från Svenska bin konstaterar de att situationen för svenska biodlare är tuff i sommar:

”Denna sommar står mycket på spel både för bönder och biodlare. Priset på svensk honung är i botten och många biodlare står med stora osålda lager samtidigt som importen av honung med oklart ursprung ökar. När vår inhemska biodling minskar hotas i förlängningen även pollineringen av viktiga grödor och vår livsmedelsförsörjning sviktar”

– Honung producerad i Sverige ska på burken märkas enligt de regler som Livsmedelsverket tagit fram. Här ska bland annat framgå att honungen kommer från Sverige, säger Helena Ring Johansson, ordförande i Biodlingsföretagarna, i ett pressmeddelande.

Enligt Jordbruksverket har pollineringen från bin ett ekonomiskt värde mellan 315–641 miljoner kronor per år.
”En burk honung är så mycket mer än en vara – det är en viktig motor i svensk livsmedelsproduktion”, konstaterar företrädarna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil