Sex miljoner semlor – på en enda tisdag

Sex miljoner semlor – på en enda tisdag
Foto: User_76523/ Mostphotos
Denna tisdag, 16 februari, är Fettisdagen. Firar vi det ordentligt? Det kan man väl tycka – det äts sex miljoner semlor enbart under denna tisdag.

Denna tisdag, 16 februari, är Fettisdagen. Firar vi det ordentligt? Det kan man väl tycka – det äts sex miljoner semlor enbart under denna tisdag.

Semmelälskare har sin stora dag denna veckas tisdag, 16 februari, då Fettisdagen firas.
Det har bagare, konditorer och delar av handeln också.

Minst varannan svensk äter minst en semla denna dag och totalt beräknas handel och bageribransch säljs sex miljoner semlor denna tisdag.
Under fettisdagen förra året åt 54 procent av svenskarna minst en semla och 35 procent av svenskarna blev bjudna på semla på sin arbetsplats.

Traditionellt är fettisdagen en livboj efter jul och januari för bagerier och konditorier och man hoppas det ska bli så även i år.
Dock finns det en oro för att pågående pandemi ska påverka även fettisdagen negativt men det återstår att se.

Citygross satsade förra året på en semmelbuffé och gör så även i år.
Ett skäl till reprisen är, möjligen, att man förra året sålde drygt 900 000 semlor i sina butiker.

Elva sorters semlor står på Citygross meny i år och där finns exempelvis chokladbollssemla, nutellasemla och något som exotiskt som semmelmunk.
– Det här är helt klart en av bageriernas mest hektiska tider på året, våra bagare och konditorer gör ett fantastiskt arbete. Och utbudet är fantastiskt med något för alla, säger Teddy Martinson, kategorichef hos Citygross med nutellasemlan som egen favorit.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil