Delar ut 2,9 miljoner kr till välgörenhet i år

Delar ut 2,9 miljoner kr till välgörenhet i år
Gerhard Bley, vd för Kavli Sverige. Foto: pressbild
Kavlis anställda delar nu ut nästan 2,9 miljoner kr – 2 882 547 kr, för att vara exakt. Pengarna går till de projekt som medarbetarna röstat fram.

Kavlis anställda delar nu ut nästan 2,9 miljoner kr – 2 882 547 kr, för att vara exakt. Pengarna går till de projekt som medarbetarna röstat fram.

Kavli ägs av en stiftelse vars enda syfte är att göra gott i världen genom att dela ut verksamhetens hela överskott till välgörande ändamål.
En del av överskottet får Kavlis medarbetare varje år direkt påverka vart de ska gå. Alla anställda får nominera och rösta fram den organisation som ligger dem extra varmt om hjärtat.

Kavlifonden kommer i år dela ut närmare 100 miljoner kronor till olika goda ändamål. I Sverige går till exempel stora bidrag till forskning, hjälp till psykisk hälsa och stadsmissioner över landet.
Varje år får dessutom Kavlis medarbetare en summa pengar att dela ut till lokala organisationer som röstats fram av de anställda.

I år bidrar varje medarbetare med 13 162 kronor till goda ändamål, fördelat på två organisationer per medarbetare.
– Det är en jättestor grej för de anställda, och mycket uppskattat, att få vara med att välja organisation och kunna påverka, säger Vlado Pavlovic, teamledare för osttillverkningen i Älvsjö, som i år har valt att lägga en av sina röster på Cancerrehabfonden.

– Jag tror att vi alla på något sätt är berörda av cancer och Cancerrehabfondens presentation fick mig att förstå att det är ett stort behov av hjälp och stöd också efter en behandling. Att det är en annan resa som tar vid då, både praktiskt och mentalt, säger han.

– Utdelningen av Kavlifondens medel ger en väldigt tydlig påminnelse om vårt syfte med Kavlis verksamhet, att bidra till ett bättre samhälle. Det blir väldigt konkret att jag som medarbetare, genom vårt gemensamma arbete, får skänka över 13 000 kr till två organisationer jag brinner för. Det är med stor stolthet jag ser våra medarbetare engagera sig i arbetet med vår Kavlifonds-utdelning, säger Gerhard Bley, vd för Kavli Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil