Orkla satsar på tång

Tång ur havet ska bli en ny stor industri på sikt med hållbar tillväxt, tror Orkla som nu vill satsa rejält. | Foto: Pressbild
Det här kan bli en följetång. Typ. Orkla satsar på att utveckla tång som en ny industri i perspektivet hållbar tillväxt och i bolaget Orkla ocean.

Orkla satsar på att utveckla tång som en ny industri för hållbar tillväxt och har etablerat företaget Orkla ocean.
Genom det nya företaget förvärvar Orkla ägarandelar i råvaruproducenten Arctic seaweed AS.

Tång är havets regnskogar, som binder samman stora mängder koldioxid och har potential att bidra till att övervinna klimatrelaterade utmaningar.
Eftersom havets grönsaker är naturligt rika på nyttiga näringsämnen kan det också ge ett betydande bidrag till att öka den globala livsmedelsproduktionen, sammanfattar Orkla idag bakgrunden till satsningen.

– Nuvarande livsmedelsproduktion har många utmaningar. Vi måste utnyttja havet i större utsträckning som livsmedelskälla. Norden har omfattande marina områden som kan användas och allt tång behöver för att växa är solljus och havsvatten, konstaterar Orklas Ann-Beth Freuchen.

Även om odling och skörd av tång för närvarande är en liten industri, används råvaran redan idag för en mängd olika tillämpningar utanför livsmedelsindustrin, som exempelvis förpackningar och hygienprodukter.
– Vi ser att den här branschen har en stark tillväxtkapacitet under de kommande åren och att den potentiellt kan bidra till det gröna skiftet, säger Ann-Beth Freuchen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil