Har invigt sin svenska innovationsgård

Har invigt sin svenska innovationsgård
Så såg det ut när Arlas svenska innovationsgård invigdes under pompa och ståt. Foto: Pressbild Arla
Arla har invigt sin svenska innovationsgård och tanken är att den ska bidra till att öka takten på forskning och metodutveckling på gårdsnivå.

Arla har invigt sin svenska innovationsgård och tanken är att den ska bidra till att öka takten på forskning och metodutveckling på gårdsnivå.

Satsningen på innovationsgården ska bidra till att öka takten på forskning och metodutveckling på gårdsnivå i samarbete med kommersiella aktörer och forskningsinstitut. Det kommer vara en plats för att testa nya koncept och ny teknik och en mötesplats för att visa upp Arlas arbete för en ännu mer hållbar mjölkproduktion, förklarar Arla i en pressrelease.

– Vi vill visa upp att mjölkgårdar är en framtidsbransch. Mjölk och mejeriprodukter är en bärande del av en hållbar svensk livsmedelsproduktion och en levande landsbygd. Hela samhället står inför stora omställningar och därför behövs forskning och innovation på gårdsnivå, sade Kai Gyllström, vd Arla Sverige vid invigningen.

Gården kommer att vara en plats för att testa nya koncept och ny teknik, antingen via externa forskningsprojekt eller tillsammans med Arla, förklarar företaget som skriver att den också kommer att vara en mötes- och utbildningsplats för att visa upp Arlas arbete för en ännu mer hållbar mjölkproduktion.

Vid invigningen närvarade bland annat näringsminister Ibrahim Baylan och LRF:s ordförande Palle Borgström som lovordade satsningen på en innovationsgård.
– Det finns kunskap som vi bönder känner till men som vi inte har fått ut i praktisk tillämpning. Arlas innovationsgård blir viktig för att snabba på och få ut ny forskning till gårdsnivån. Det är en viktig och riktigt bra satsning, sade Palle Borgström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil