Nytt fyraårigt avtal för Arla i Eskilstuna

Nytt fyraårigt avtal för Arla i Eskilstuna
Anna Månsson, chef för Foodservice för Arla i Sverige. Foto: Arla
Arla har vunnit en mejeriupphandling för 40 miljoner kr i Eskilstuna i ett avtal där grunden är ekologiska produkter och fossilfria transporter.

Arla har vunnit en mejeriupphandling för 40 miljoner kr i Eskilstuna i ett avtal där grunden är ekologiska produkter och fossilfria transporter.

Arla vinner mejeriupphandling till ett värde av 40 miljoner kronor i Eskilstuna kommun.
Avtalet löper i upp till fyra år med start 1 april och omfattar färska mejerivaror, totalt 3 280 ton.
Ekologiska produkter och fossilfria transporter låg till grund för vinsten, skriver Arla.

– Det här är volymer som vi inte hade vågat räkna med och är därför både stolta och glada över att ha vunnit den här affären. Jag vet också att just det här avtalet har varit efterlängtat av många Arlabönder som bor i Eskilstuna, säger Anna Månsson, försäljningsdirektör för Food service hos Arla.

Kvaliteten på produkterna och det breda ekologiska sortimentet låg delvis till grund för vinsten, liksom pris och de fossilfria transporterna som på ett miljömässigt sätt kan leverera mejeriprodukterna till kommunen, poängterar företaget. Det nya avtalet träder i kraft den 1 april och sträcker sig över två år med möjlighet till två års förlängning. Under 2021 kommer det här att innebära intäkter på strax över 6 miljoner kr, därefter närmare 10 miljoner kr per år.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil