5,3 miljoner från Coop till Ukraina-insatser

Coop stöttar Ukraina | FOTO: ADAM LAPUNÍK
Coops medlemmar och konsumentföreningarna inom KF har tillsammans skänkt drygt 5,3 miljoner kronor till Unicef och Röda korset för insatser i Ukraina.

Coop har med anledning av kriget i Ukraina inlett ett samarbete med Unicef där Coops medlemmar kan omvandla sina intjänade medlemspoäng till pengar och skänka till krisinsatser på plats i Ukraina. 
Drygt 22 000 poängdonationer har fram till idag gett 3,3 miljoner till Unicefs viktiga arbete för att stötta barn och unga i krigets Ukraina. Insamlingen kommer fortsätta även framöver, meddelar Coop i en pressrelease.

Som ett komplement till medlemmarnas generösa gåvor till UNICEF har konsumentkooperationens 28 föreningar även valt att skänka totalt 2 miljoner kronor till Röda korsets krisinsats i Ukraina. 
Röda korset delar bland annat ut rent vatten, mat och hygienartiklar till familjer, ger första hjälpen till skadade och stöttar hälsokliniker med medicin och utrustning.

– Det finns en stor vilja från våra medlemmar att vara med och hjälpa till. Möjligheten att omvandla intjänade poäng till stöd för Ukraina känns därför helt rätt. När vi i föreningarna sedan skjuter till kapital blir det till en gemensam manifestation för Ukraina som vi gör tillsammans med våra medlemmar och ägare, säger Anneli Borg Lundgren, vd för Coop Värmland.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil