Nu kan Costco vara på väg till Sverige

Nu kan Costco vara på väg till Sverige
Foto: SundryPhoto/ Mostphotos
Efter flera år av spekulationer finns det nu några konkreta tecken på att den amerikanska lågpriskedjan Costco kanske kan vara på väg till Sverige.

Efter flera år av spekulationer finns det nu några konkreta tecken på att den amerikanska lågpriskedjan Costco kanske kan vara på väg till Sverige.

För ett par år sedan cirkulerade uppgifter om att amerikanska lågpriskedjan Costco skulle vara på väg att etablera sig i Sverige.
Man pekade till och med ut en konkret plats i Täby där företaget skulle slå upp sin första enhet, men än så länge har det inte blivit något av det.

Nu skriver Apoteksmarknaden att Costco varit i kontakt med Läkemedelsverket.
Enligt nyhetstjänsten ska mejlväxlingen ha gällt reglerna för att starta apotek i Sverige.

Costco, som bygger på medlemskap i butikskedjan, har idag fler än 500 butiker i USA och dessutom etableringar i flera europeiska länder.
Allmänt tror man att trenden med såväl digitalisering som att lågprissegment växer gör att Costco kommer att etablera sig i fler länder även i Europa och att konversationen med Läkemedelsverket kan vara en del i funderingarna kring en etablering i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil