Ica öppnar butik i Bäckebol

Ica öppnar nu i Bäckebol.
Ica ska öppna en Ica Kvantum med apotek i Bäckebol, Göteborg, och planerad öppning för de två butikerna är nästa höst, enligt fastighetsägaren Trophi.

Ica Kvantum och Apotek hjärtat är de två butiksskyltar som från och med hösten 2021 ska vaja över två butiker i Bäckebol, på Hisingen i norra Göteborg.
Ica hyr för ändamålet ungefär 3 600 kvadratmeter av fasstighetägaren Trophi fastighets AB, som i sin tur ägs av oss gemensamt via Tredje AP-fonden.

Bäckebol är en sedan länge etablerad handelsplats i norra Göteborg, framförallt via vad som länge hade namnet Obs Bäckebol och ägdes av KF.
Idag har Bäckebol ungefär 6,5 miljoner besökare per år, enligt fastighetsägaren.

– Vi har ett stort intresse från butikskedjor att komma till Bäckebol och är verkligen glada att nu Ica och Apotek hjärtat har valt att flytta in till oss. Genom denna etablering förstärker vi ytterligare vår position som Nordens största hyresvärd för dagligvarubranschen, säger Trophis vd Jan Björk.

Trophi köpte beståndet vid Bäckebol handelsplats sommaren 2017 efter ett paketköp från amerikanska Starwoods och efter att fastigheten länge ägts av KF fastigheter.
Bäckebols köpcentrum öppnades redan 1970 och byggdes om rejält 2003. Den uthyrningsbara lokalytan är idag cirka 41 600 kvadratmeter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil