Starkt resultat trots corona

Per Olof Nyman, vd för Lantmännen, är nöjd med de siffror som koncernen nu kan redovisa. | Foto: Pressbild
Lantmännen gör en vinst på 447 miljoner kr årets fyra första månader. Det är, trots corona, en klar vinstökning jämfört med motsvarande period 2019.

Lantmännens vinst, i form av resultat efter finansiella poster, för de fyra första månaderna 2020 uppgår till 447 miljoner kr.
Det är en klart ökad vinst jämfört med motsvarande period förra året vilken gav en vinst på 335 miljoner kr.

– Lantmännens goda utveckling har fortsatt inom samtliga divisioner och affärsområden, fram till utbrottet av coronaviruset i mitten av mars. Påverkan från pandemin har varit störst inom Foodservice-segmentet i Lantmännen Unibake samt i Swecon. Divisionerna Lantbruk och Energi, liksom Lantmännen Cerealia, har alla stärkt sina resultat jämfört med föregående år, sammanfattar Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

– Det är i dagsläget omöjligt att bedöma de totala följderna av coronakrisen, men min uppfattning är att Lantmännen som företag står väl förberett för att hantera krisen. De senaste årens goda resultat har bidragit till att vi har en stark finansiell ställning, och vår breda affärsportfölj är en styrka i osäkra tider, menar Nyman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil