Så tror Klarna om Black week-handel

Så tror Klarna om Black week-handel
Foto: Klarna
I en undersökning Klarna gjort säger 39 procent av de svarande svenskarna att de tänker handla under årets svarta fredag, 68 procent av dem på nätet.

I en undersökning Klarna gjort säger 39 procent av de svarande svenskarna att de tänker handla under årets svarta fredag, 68 procent av dem på nätet.

Redan tidigare under hösten släppte Klarna en rapport med undersökning kring hur de svarande i den planerade sina inköp inför årets hittepå-helg i form av Black friday och dess uttänjda variant Black week.
I den undersökningen sade 39 procent av de svenskar som svarade att de tänkte handla under årets svarta fredag och 68 procent av de som skulle handla då tänkte göra de flesta köpen på nätet.

I perspektivet av en annalkande jul sade 16 procent av de som svarat att de tänker lägga mer pengar på julklappar i år än förra året.
– Det vi kan se är att konsumenter planerar att spendera mer pengar under Black week samtidigt som de lagt ner mer tid på att planera sina inköp. Detta kan tyda på att konsumenter blivit smartare med sina inköp, anser Viveca Söderbäck som arbetar hos Klarna med konsumentbeteenden.

– Genom att koncentrera sin shopping kring Black week passar de på att köpa saker som de redan planerat och har ett behov av – men till reducerade priser, tror Viveka Söderbäck.

Det finns ett starkt samband, hävdar Klarna, mellan att shoppa online och att veta vad man vill köpa på förhand (58 procent av de som handlar på nätet jämfört med 28 procent av de som främst handlar i fysisk butik.
Enligt Klarna, som arbetar stort inom nätbetalningar och därmed är på insidan av branschen, hävdar också att fler budgeterar när de handlar på nätet (43 procent mot 33) och är mer prismedvetna (60 procent jämfört med 39).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil