Så tror Klarna om Black week-handel

Så tror Klarna om Black week-handel
Foto: Klarna
I en undersökning Klarna gjort säger 39 procent av de svarande svenskarna att de tänker handla under årets svarta fredag, 68 procent av dem på nätet.

I en undersökning Klarna gjort säger 39 procent av de svarande svenskarna att de tänker handla under årets svarta fredag, 68 procent av dem på nätet.

Redan tidigare under hösten släppte Klarna en rapport med undersökning kring hur de svarande i den planerade sina inköp inför årets hittepå-helg i form av Black friday och dess uttänjda variant Black week.
I den undersökningen sade 39 procent av de svenskar som svarade att de tänkte handla under årets svarta fredag och 68 procent av de som skulle handla då tänkte göra de flesta köpen på nätet.

I perspektivet av en annalkande jul sade 16 procent av de som svarat att de tänker lägga mer pengar på julklappar i år än förra året.
– Det vi kan se är att konsumenter planerar att spendera mer pengar under Black week samtidigt som de lagt ner mer tid på att planera sina inköp. Detta kan tyda på att konsumenter blivit smartare med sina inköp, anser Viveca Söderbäck som arbetar hos Klarna med konsumentbeteenden.

– Genom att koncentrera sin shopping kring Black week passar de på att köpa saker som de redan planerat och har ett behov av – men till reducerade priser, tror Viveka Söderbäck.

Det finns ett starkt samband, hävdar Klarna, mellan att shoppa online och att veta vad man vill köpa på förhand (58 procent av de som handlar på nätet jämfört med 28 procent av de som främst handlar i fysisk butik.
Enligt Klarna, som arbetar stort inom nätbetalningar och därmed är på insidan av branschen, hävdar också att fler budgeterar när de handlar på nätet (43 procent mot 33) och är mer prismedvetna (60 procent jämfört med 39).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil