Dags för Äggets dag 2020

Fredag 9 oktober är det dags för Äggets dag meddelar, inte oväntat, branschorganisationen Svenska ägg. World egg day har firats sedan 1996.

När det är dags för Äggets dag 2020 fredag denna vecka passar Svenska ägg på att släppa resultatet ur en livscykelanalys som forskningsinstitutet Rise gjort.
Den visar att svenska ägg har den lägsta klimatpåverkan bland alla animaliska livsmedel i studien, vilken omfattar kött, kyckling, fisk, ost och ägg.

Dessutom, noterar Svenska ägg, har branschen lyckats sänka äggets klimatavtryck med en fjärdedel på ett drygt decennium.
– All mat som produceras påverkar vår miljö och vårt klimat, samtidigt är mat något vi inte klarar oss utan. Därför blir det extra viktigt att titta på klimatpåverkan i relation till den näring man får i sig, och där är det svenska ägget i en klass för sig, konstaterar Marie Lönneskog Hogstadius, verksamhetsledare hos Svenska ägg.

– Ägg är en riktig näringsbomb som innehåller nästan alla näringsämnen som kroppen behöver. Det enda som saknas är vitamin C och kolhydrater. Dessutom är ägget en perfekt källa till protein och innehåller alla nio aminosyror som vi inte klarar oss utan och som måste komma från maten. Proteinet i ägg kan dessutom absorberas av kroppen på ett effektivt sätt, tillägger hon.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

”Stark start på hösten”

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade 6,3 procent under september 2020 jämfört med motsvarande månad 2019, enligt Svensk dagligvaruhandel.

Coop vill utveckla klimatmål

Coop tar nästa steg i klimat- och hållbarhetsarbetet genom ett åtagande inom systemet Science based targets som bygger på vetenskapligt baserade mål.

Systembolaget vann mot Winefinder

Domstolen ger Systembolaget och slår fast att Winefinder driver en verksamhet som liknar detaljhandel. Nu beläggs Winefinder med vite på en miljon kr.

Krav vill se kommunalt ansvar

Kommunerna bör ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor, hävdar Krav och anser sig ha stöd av en ny undersökning man låtit Sifo göra.

122 sökte pengar hos Lidl

122 projekt sökte finansiering hos Lidl i ”Hållbarhetsakuten”. Nu presenteras åtta finalister och vinnarna bland dem kommer att presenteras november.

Sodastream fyller på smaker

Efter fjolårets lansering av Pepsico-smaker går Sodastream nu vidare och utvidgar sin Pepsi-portfölj på den svenska marknaden med smaken Mountain Dew.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.