Dags för Äggets dag 2020

Fredag 9 oktober är det dags för Äggets dag meddelar, inte oväntat, branschorganisationen Svenska ägg. World egg day har firats sedan 1996.

När det är dags för Äggets dag 2020 fredag denna vecka passar Svenska ägg på att släppa resultatet ur en livscykelanalys som forskningsinstitutet Rise gjort.
Den visar att svenska ägg har den lägsta klimatpåverkan bland alla animaliska livsmedel i studien, vilken omfattar kött, kyckling, fisk, ost och ägg.

Dessutom, noterar Svenska ägg, har branschen lyckats sänka äggets klimatavtryck med en fjärdedel på ett drygt decennium.
– All mat som produceras påverkar vår miljö och vårt klimat, samtidigt är mat något vi inte klarar oss utan. Därför blir det extra viktigt att titta på klimatpåverkan i relation till den näring man får i sig, och där är det svenska ägget i en klass för sig, konstaterar Marie Lönneskog Hogstadius, verksamhetsledare hos Svenska ägg.

– Ägg är en riktig näringsbomb som innehåller nästan alla näringsämnen som kroppen behöver. Det enda som saknas är vitamin C och kolhydrater. Dessutom är ägget en perfekt källa till protein och innehåller alla nio aminosyror som vi inte klarar oss utan och som måste komma från maten. Proteinet i ägg kan dessutom absorberas av kroppen på ett effektivt sätt, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil