Stänger efter tufft år under pandemiregler

Stänger efter tufft år under pandemiregler
30 juni stänger Sundelins handel i Värmland för gott efter en tung pandemiperiod. Foto: Sundelins handel
Sundelins handel, i värmländska Röjdafors, stänger efter ett år med pandemin där frånvaron av norska kunder har knäckt affärsverksamheten för gott.

Sundelins handel, i värmländska Röjdafors, stänger efter ett år med pandemin där frånvaron av norska kunder har knäckt affärsverksamheten för gott.

Lanthandeln Sundelins handel i värmländska Röjdafors ligger nära gränsen mot Norge och har, bland annat, levt på norska kunder under sina flera decennier långa era.
Nu tvingas man slå igen som en följd av frånvaron av norska kunder under pandemirestriktionerna.

Efter ett år med permitteringar och neddragna öppettider ger nu Malin Pedersen, som driver Sundelins handel, upp.
– Vi har inte svenska kunder så vi klarar oss, säger hon till nwt.se.

– Det är på grund av coronan vi stänger. Det funkar inte längre, helt enkelt. Det finns ingenting som indikerar någonting. Jag har inte sett eller hört något datum när de har tänkt sig att öppna gränserna så att folk får åka, konstaterar Pedersen.

Nu har Sundelins handel på sin Facebook-sida meddelat att det är utförsäljning av såväl varor som inventarier från 1 juni och att man stänger för gott 30 juni.
Själv har Malin Pedersen fått nytt jobb – i Norge. Hon ska bli lageransvarig på ett företag som säljer skogsmaskiner.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil