Överklagar om spritreklam

Starkspritstillverkaren Mackmyra överklagar nu en dom från Patent- och marknadsdomstolen. Mackmyra vill använda idag otillåtna bilder i reklamen för att få fler att köpa whisky.

Spritfabrikanten Mackmyra, som tillverkar whisky, är inte överens med myndigheterna om formerna för hur man ska få fler att köpa mer whisky.
Den 17 oktober förbjöd Patent- och marknadsdomstolen Mackmyra att använda sex bilder, vilka ansågs otillbörliga och inte levde upp till regelverket, i sociala medier.

Det handlade bland annat om en kvinna med blomsterkrans och intill en Mackmyra-förpackning och en bild med en spritflaska i ett solur i en skog.
KO ansåg att bilderna ”var osakliga och saknar mer eller mindre samband med innehållet i förpackningen”.

Mackmyra överklagade domen och har nu fått prövningstillstånd i högsta instans, det vill säga Patent- och marknadsöverdomstolen.
Enligt Mackmyra hotas hela spritnäringens exportmöjligheter.

– Domen innebär hinder för vår kommunikation och i förlängningen riskerar den att helt förhindra export av hantverksmässiga drycker i vår bransch. Den snedvrider konkurrensen mellan svenska och utländska aktörer och vi kommer dra den här saken så långt det krävs. Vi tror och hoppas att Patent- och marknadsöverdomstolen delar vår bedömning säger Magnus Dandanell, vd på Mackmyra i en kommentar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil