Stora Coop bäst på ekologiskt i Sundsvall

Stora Coop bäst på ekologiskt i Sundsvall
White guide green konstaterar att Stora Coop är bäst på ekologiskt i Sundsvall. Foto: Pressbild Krav
Stora Coop i Sundsvall är bäst på ekologiskt 2021 och prisas nu av Krav efter att drygt 1 000 butiker undersökts och jämförts i White guide green.

Stora Coop i Sundsvall är bäst på ekologiskt 2021 och prisas nu av Krav efter att drygt 1 000 butiker undersökts och jämförts i White guide green.

Stora Coop i Sundsvall är bäst på ekologiskt 2021 och prisas av Krav, som med utmärkelsen vill hylla en butik som arbetar med att utöka sitt ekologiska sortiment i allmänhet och Krav-märkt i synnerhet.

White guide green utser varje år Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika hållbarhetskriterier. Under 2021 besöks tolv städer i Sverige i jakten på de matbutiker som vill mest, kan mest och gör mest. Totalt undersöks och jämförs drygt 1 000 butiker. 

Ekologiskt är en av flera hållbarhetskategorier i White Guide Green, och den står Krav för. Med utmärkelsen ”Bäst på eko” vill organisationen hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram och kommunicerar mervärdena med Krav-märkt.
– Det är bra med en guide som premierar butiker som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågorna. Genom att lyfta dem kan man inspirera och visa på goda exempel som i sin tur kan driva utveckling framåt, säger Caroline Hellbacher som är marknads- och regelutvecklare för dagligvaruhandeln inom Krav.
– Målsättningen är att alla butiker i framtiden kommer att arbeta mot långsiktig hållbar konsumtion och lyfta fram hållbart framtaget livsmedel både i sitt utbud och i dialog med kunder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil