Stora Coop bäst på ekologiskt i Sundsvall

Stora Coop bäst på ekologiskt i Sundsvall
White guide green konstaterar att Stora Coop är bäst på ekologiskt i Sundsvall. Foto: Pressbild Krav
Stora Coop i Sundsvall är bäst på ekologiskt 2021 och prisas nu av Krav efter att drygt 1 000 butiker undersökts och jämförts i White guide green.

Stora Coop i Sundsvall är bäst på ekologiskt 2021 och prisas nu av Krav efter att drygt 1 000 butiker undersökts och jämförts i White guide green.

Stora Coop i Sundsvall är bäst på ekologiskt 2021 och prisas av Krav, som med utmärkelsen vill hylla en butik som arbetar med att utöka sitt ekologiska sortiment i allmänhet och Krav-märkt i synnerhet.

White guide green utser varje år Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika hållbarhetskriterier. Under 2021 besöks tolv städer i Sverige i jakten på de matbutiker som vill mest, kan mest och gör mest. Totalt undersöks och jämförs drygt 1 000 butiker. 

Ekologiskt är en av flera hållbarhetskategorier i White Guide Green, och den står Krav för. Med utmärkelsen ”Bäst på eko” vill organisationen hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram och kommunicerar mervärdena med Krav-märkt.
– Det är bra med en guide som premierar butiker som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågorna. Genom att lyfta dem kan man inspirera och visa på goda exempel som i sin tur kan driva utveckling framåt, säger Caroline Hellbacher som är marknads- och regelutvecklare för dagligvaruhandeln inom Krav.
– Målsättningen är att alla butiker i framtiden kommer att arbeta mot långsiktig hållbar konsumtion och lyfta fram hållbart framtaget livsmedel både i sitt utbud och i dialog med kunder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil