Agtira har fått avtal för Umeå-etablering

Foto Pressbild
Agtira har skrivit ett markanvisningsavtal med Umeå kommun och är därmed ett steg närmare en etablering på Östra Ersboda i Umeå.

Nu har Agtira tecknat ett markanvisningsavtal med Umeå kommun, om en etablering som förväntas ta plats på Östra Ersboda. Verksamheten ska omfatta inomhusodling av grönsaker för den lokala marknaden, meddelar Agtira.

Agtira och Coop Nord skrev i augusti förra året en avsiktsförklaring om att etablera en stadsodling i Umeå, en odling som ska förse Coop i Umeå med närodlad gurka.

Växthuset ska bli av den storlek Agtira skapat i Haninge och ambitionen är en snabb process i Umeå.
Agtira jämför med satsningen i Östersund där det tog cirka halvåret från första spadtaget tills odlingen var i  gång.

Målet är att det ska bli en snabb process, och i ett pressmeddelande nämner företaget processen i Östersund där det tog ungefär ett halvår från första spadtaget till att gurkan var i marken.

– Vi vet att Umeå kommun satsar hårt på hållbarhet och miljö, och vi är glada att få chansen att bidra genom modern och klimatsmart livsmedelsproduktion. Vi har fått bra hjälp av kommunen i processen, och känner verkligen att vi har lokalsamhället med oss i den här etableringen, säger Agtiras Pontus Lamberg i pressmeddelandet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil