Rekordmånga ställer upp i årets Must-SM

Rekordmånga ställer upp i årets Must-SM
Snart är det dags för årets Must-SM där i år rekordmånga ställer upp. Illustration: Pressbild
När det femte Must-SM i ordningen nu arrangeras är det med rekordmånga deltagare. 74 äppelmuster finns med i fem tävlingsklasser 26 november.

När det femte Must-SM i ordningen nu arrangeras är det med rekordmånga deltagare. 74 äppelmuster finns med i fem tävlingsklasser 26 november.

Must-SM 2021 – det femte i ordningen – lockar mustaktörer från alla delar av Sverige. Från Skåne i söder till Sundsvall i norr. Totalt deltar 29 mustföretagare med 74 olika äppelmuster, fördelat på fem tävlingsklasser. 
– Vår tävling inspirerar deltagarna att utmana sig själva till att göra underverk med höstens äppelskörd. Alla tävlingsbidrag får ett skriftligt omdöme från juryn. På så sätt lyfter vi tillsammans kvalitén på svensk äppelmust, säger Kimmo Rumpunen som är ordförande för juryn.

– Den svenska äppelmusten speglar en mångfald av smaker – äppelsort, jordmån, odlingsplats, skördetillfälle, mognadsgrad, väder och vind påverkar. Äppelmust i alla dess varianter är ett utmärkt alkoholfritt alternativ och därmed en smakskatt för landets krögare och restaurangägare, hävdar Rumpunen.

Juryn ska blindtesta och bedöma samtliga tävlingsbidrag för olika kvalitetsegenskaper som utseende, doft och smak.
Jurybedömningen hålls sluten medan premieringen redovisas i en digital livesändning på Facebook fredagen 26/11 kl. 15.00.

Fakta/Årets jurymedlemmar
Elke Jung – sommelier, journalist, Vinbanken.
Titti Qvarnström – Michelinkock, kreativ ledare för Folk mat & möten, ledamot av Skåneländska gastronomiska akademien.
Martin Ragnar – docent, författare, ledamot av Svenska dryckesakademien, ledamot av Skåneländska gastronomiska akademien.
Kimmo Rumpunen – forskare, växtförädlare, dryckesutvecklare, ledamot av Skåneländska gastronomiska akademien.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil