Rekordmånga ställer upp i årets Must-SM

Rekordmånga ställer upp i årets Must-SM
Snart är det dags för årets Must-SM där i år rekordmånga ställer upp. Illustration: Pressbild
När det femte Must-SM i ordningen nu arrangeras är det med rekordmånga deltagare. 74 äppelmuster finns med i fem tävlingsklasser 26 november.

När det femte Must-SM i ordningen nu arrangeras är det med rekordmånga deltagare. 74 äppelmuster finns med i fem tävlingsklasser 26 november.

Must-SM 2021 – det femte i ordningen – lockar mustaktörer från alla delar av Sverige. Från Skåne i söder till Sundsvall i norr. Totalt deltar 29 mustföretagare med 74 olika äppelmuster, fördelat på fem tävlingsklasser. 
– Vår tävling inspirerar deltagarna att utmana sig själva till att göra underverk med höstens äppelskörd. Alla tävlingsbidrag får ett skriftligt omdöme från juryn. På så sätt lyfter vi tillsammans kvalitén på svensk äppelmust, säger Kimmo Rumpunen som är ordförande för juryn.

– Den svenska äppelmusten speglar en mångfald av smaker – äppelsort, jordmån, odlingsplats, skördetillfälle, mognadsgrad, väder och vind påverkar. Äppelmust i alla dess varianter är ett utmärkt alkoholfritt alternativ och därmed en smakskatt för landets krögare och restaurangägare, hävdar Rumpunen.

Juryn ska blindtesta och bedöma samtliga tävlingsbidrag för olika kvalitetsegenskaper som utseende, doft och smak.
Jurybedömningen hålls sluten medan premieringen redovisas i en digital livesändning på Facebook fredagen 26/11 kl. 15.00.

Fakta/Årets jurymedlemmar
Elke Jung – sommelier, journalist, Vinbanken.
Titti Qvarnström – Michelinkock, kreativ ledare för Folk mat & möten, ledamot av Skåneländska gastronomiska akademien.
Martin Ragnar – docent, författare, ledamot av Svenska dryckesakademien, ledamot av Skåneländska gastronomiska akademien.
Kimmo Rumpunen – forskare, växtförädlare, dryckesutvecklare, ledamot av Skåneländska gastronomiska akademien.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil