Stor minskning av Willys matsvinn 2020

Stor minskning av Willys matsvinn 2020
Foto: Willys
Willys har som mål att halvera sitt matsvinn och skriver idag att man, med förra årets goda resultat på området, är på god väg i riktning mot målet.

Willys har som mål att halvera sitt matsvinn och skriver idag att man, med förra årets goda resultat på området, är på god väg i riktning mot målet.

Idag slängs ungefär var fjärde matkasse i stället för att ätas upp, skriver Willys som alltså har som målsättning att halvera sitt matsvinn.
Under 2020 gav arbetet goda resultat och man är nu på god väg mot målet, är sammanfattningen i pressreleasen.

– I Willys butiker kasserades cirka 2 000 ton mindre mat 2020 jämfört med året innan – detta trots att kedjans försäljning under motsvarande period ökade. Willys matsvinn ligger nu på lite drygt 1 procent av omsättningen, vilket är mycket lågt jämfört med branschen, skriver företaget.

Förändringen beror bland annat på en rad riktade initiativ som lanserats för att minska matsvinnet. Utförsäljningen av fyndlådor med frukter och grönsaker med smärre skönhetsfel eller hög mognadsgrad har gjort att 600 ton frukt och grönt räddats från sopcontainern under 2020.
230 000 fyndlådor med frukt och grönt såldes i Willys butiker under 2020.

Även brödsvinnet minskade rejält, med hela 20 procent, under 2020. En bidragande faktor till det är att butiksbakat dagsfärskt bröd sålts ut på kvällen och att bröd med kort datum prissänkts, analyserar Willys.

– Vi ser att våra kunder är betydligt mer medvetna om problematiken med matsvinn nu jämfört med för några år sedan. Det är många som vill hjälpa till och rädda mat med skönhetsfläckar eller som håller på att gå ut i datum. Våra svinnsmarta erbjudanden och fyndlådor har blivit väldigt populära, säger Elisabeth Konrad, hållbarhetsansvarig hos Willys.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil