Coop Väst och Göta går ihop

Efter en extrastämma hos Konsumentföreningen Göta förra helgen står det klart att man går samman med Coop Väst. | Foto: Michael Erhardsson
Nu är det klart att strukturrationaliseringen av Coop fortsätter med att Coop Väst och Konsumentföreningen Göta går ihop till en ny butiksjätte.

Efter en extrastämma hos Konsumentföreningen Göta förra helgen står det klart att man går samman med Coop Väst.
Den nya konstellationen blir Sveriges största butiksdrivande förening och får 116 butiker, ungefär 7,5 miljarder kr i omsättning och drygt 700 000 medlemmar som kundbas.

– Vi står inför en ganska stor digital transformering samtidigt som butiksstrukturen byggs upp. En stor förening med stark balansräkning kommer att vara positivt, säger KF Götas vd Jerry Svennerlind till Fri köpenskap.


Ambitionen är nu att allt juridiskt och allt i formalia ska behandlas skyndsamt och kunna vara klart till hösten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil