Djurbönderna viktiga för oss

Isabel Moretti, vd för Svenskt kött, kan nöjt konstatera att alltfler har högt förtroende för våra djurbönder. | Foto: Pressbild
Det finns ett högt förtroende för djurbönderna bland svenska konsumenter. Drygt 80 procent i en ny enkät anser svenska djurbönder viktiga för Sverige.

Sedan 2011 har branschorganisationen Svenskt kött genomfört en årlig undersökning i samarbete med Yougov. När man nu presenterar årets undersökning visar den ett högt förtroende för djurbönder bland de svenska konsumenter som svarat i undersökningen. Faktum visar även att de svarande redovisar den högsta viljan att betala mer för svenskt kött sedan mätningen började genomföras för nio år sedan.

Yougov genomförde konsumentundersökningen åt Svenskt kött under april och fick då av drygt åtta av tio svarande beskedet att svenska djurbönder är viktiga för matproduktionen i Sverige.
Endast 3 procent av de som svarat anser att djurbönderna är oviktiga för en säkrad matproduktion, vilket ligger i linje med hur stor andel av de svarande som uppgav sig vara veganer.

Samtidigt visar undersökningen att förtroendet för djurbönder i Sverige nu är stort. Drygt sju av tio svarande är positiva eller mycket positiva till svenska djurbönder. Ungefär lika många är också villiga att betala ett högre pris för svenskt kött. Det är den högsta siffran som uppmäts sedan undersökningen startade 2011 då enbart drygt hälften av de svarande var villiga att betala mer för svenskt kött.

Mer om svenskarnas attityder till våra djurbönder i printmagasinet, Butikstrender 5/2020 Läs mer om vårt magazine här.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil