Total insyn Budbees mål i leveranskedjan

Total insyn Budbees mål i leveranskedjan
Foto: Budbee
Budbee blir först i branschen med att skapa full transparens i hur bränsleförbrukningen ser ut för hela leveranskedjan, skriver man i en pressrelease.

Budbee blir först i branschen med att skapa full transparens i hur bränsleförbrukningen ser ut för hela leveranskedjan, skriver man i en pressrelease.

Att man skapar full transparens i hur bränsleförbrukningen ser ut i hela leveranskedjan ger handlare och kunder total insyn, skriver företaget i en pressrelease.

– För Budbees leveranser i Sverige handlar det helt om fossilfritt och förnybart. Den sista delen i leveranskedjan, hemleveranserna, har nu också ställt om och sedan tidigare går upphämtning från handlarnas lager, transport mellan terminaler samt ut till paketskåp helt klimatsmart, konstaterar företaget.

Budbee har verksamhet i Sverige, Nederländerna, Danmark, Finland och Belgien. Leveranser görs både hem och till paketskåp, så kallade Budbee Box.
Som ett led att skapa ännu bättre förutsättningar för handlare och konsumenter att fatta initierade beslut öppnar nu Budbee böckerna och visar hur bränslefördelningen ser ut i varje del av leveranskedjan.

– Transparens är ett av våra kärnvärden och vi publicerar därför fördelningen av bränsletyp i hela distributionskedjan. Egentligen borde det vara en självklarhet att de som menar allvar med sina miljömål redovisar hela kedjan, inte bara den sista milen. Vi utmanar alla Sveriges box- och budbolag att offentliggöra sina siffror så att handlare och kunder kan fatta informerade beslut, säger Pontus Håstlund, nordisk chef för Budbee.

I början av 2020 var ca 10 procent av Budbees hemleveranser i Sverige fossilfria. Sedan dess har bolaget arbetat hårt för att öka den andelen.
Alla upphämtningar hos e-handlare samt interna paketflöden mellan terminaler har sedan en tid tillbaka genomförts fossilfritt och förnybart.
För ett år sedan sattes målet att alla Budbees hemleveranser i Sverige skulle nå samma nivå – ett mål som nu uppnås.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil