1,5 års fängelse för rån

Mannen satt hemma i sin lägenhet narkotikapåverkad och fick för sig att begå ett rån. | Foto : Ej rånaren
18 april rånade mannen Gulf i Vännäs efter att ha upptäckt att Coop hade väktare. Nu döms 30-åringen av Umeå tingsrätt till fängelse i 1,5 år.

Det var långfredag, 10 april, som mannen som är i 30-årsåldern, satt hemma i sin lägenhet narkotikapåverkad och fick för sig att begå ett rån.
Mannen tänkte råna Coop-butiken i Vännäs, men eftersom det där fanns en väktare valde han istället att råna Gulf-macken.

På macken hotade 30-åringen en butiksanställd med kniv och fick med sig 7 500 kr i kontanter från macken.
Han lämnade platsen men greps dagen efter av polisen och erkände i förhör rånet.

Jag satt hemma och tittade på tv...

Rånaren | Omkring 30 år

– Det var en impulsiv grej. Jag satt hemma och tittade på tv. Hur ska jag lösa detta tänkte jag, har mannen berättat i förhör och hänvisar till skulder. Umeå tingsrätt dömer nu 30-åringen till fängelse i ett år och sex månader i en dom som även gäller ringa narkotikabrott. Mannen har suttit häktad och ska stanna i häkte tills domen vinner laga kraft. Förutom fängelsedomen döms manen även till att betala ett skadestånd på 16 470 kr till butikspersonalen och 15 262 kr till mackägaren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil