1,5 års fängelse för rån

Mannen satt hemma i sin lägenhet narkotikapåverkad och fick för sig att begå ett rån. | Foto : Ej rånaren
18 april rånade mannen Gulf i Vännäs efter att ha upptäckt att Coop hade väktare. Nu döms 30-åringen av Umeå tingsrätt till fängelse i 1,5 år.

Det var långfredag, 10 april, som mannen som är i 30-årsåldern, satt hemma i sin lägenhet narkotikapåverkad och fick för sig att begå ett rån.
Mannen tänkte råna Coop-butiken i Vännäs, men eftersom det där fanns en väktare valde han istället att råna Gulf-macken.

På macken hotade 30-åringen en butiksanställd med kniv och fick med sig 7 500 kr i kontanter från macken.
Han lämnade platsen men greps dagen efter av polisen och erkände i förhör rånet.

Jag satt hemma och tittade på tv...

Rånaren | Omkring 30 år

– Det var en impulsiv grej. Jag satt hemma och tittade på tv. Hur ska jag lösa detta tänkte jag, har mannen berättat i förhör och hänvisar till skulder. Umeå tingsrätt dömer nu 30-åringen till fängelse i ett år och sex månader i en dom som även gäller ringa narkotikabrott. Mannen har suttit häktad och ska stanna i häkte tills domen vinner laga kraft. Förutom fängelsedomen döms manen även till att betala ett skadestånd på 16 470 kr till butikspersonalen och 15 262 kr till mackägaren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil