Amazon till Sverige i höst?

En landsspecifik portal i Sverige för Amazon har länge varit ett vilt florerande rykte men som ännu inte blivit verklighet.
Ryktena har varit många och florerat under lång tid. Det senaste budet är att Amazon gör en lansering i Sverige någon gång fjärde kvartalet 2020.

En landsspecifik portal i Sverige för Amazon har länge varit ett vilt florerande rykte men som ännu inte blivit verklighet. Nu har Breakit rapporterat att Amazon i februari registrerade en filial hos Bolagsverket, kopplad till Amazon.se.

Enligt samma uppgifter har Amazon gjort flera personrekryteringar för den svenska marknaden  men experten Anna Nordlander säger till habit.se att det kan komma en sorts lansering senare i år.
– Det inte är osannolikt att en svensk översättning av Amazons tyska sida kommer upp senare under detta år. Jag har tidigare sagt första kvartalet 2021 för en större satsning på Amazon.se, men ändrar mig till fjärde kvartalet 2020, säger Amazonexperten Anna Nordlander men understryker att det är en gissning, om än kvalificerad.

– Det behöver alltså inte nödvändigtvis vara kopplat till en Amazon.se-lansering, även om det verkar sannolikt att så är fallet. Svenska varumärken har generellt sett varit väldigt långsamma på att haka på Amazon, vilket såklart är något Amazon gärna ändrar på, tillägger Nordlander.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil