Arla testar ny kork på mjölkpaketen

Foto Pressbild
Arla inleder ett samarbete med värmländska Blue Ocean Closures för att ta fram en kork av pappersfiber till mjölkpaketen.

Arla inleder alltså ett nytt samarbete med värmländska företaget Blue Ocean Closures. Målet är att ta fram en kork av pappersfiber.
Initiativet är troligen det första inom mejeriindustrin, och om testerna faller väl ut kan fiberkorken minska Arlas användning av plast med mer än 500 ton per år.

– Att förbättra våra förpackningar och minska vår användning av plast är avgörande både för oss som företag och för våra konsumenter. Nu ska vi testa hur fiberkorken klarar alla vardagliga påfrestningar som en mjölkkartong utsätts för, exempelvis transporter och olika typer av förvaring, säger Victoria Olsson, hållbarhetschef för Arla Sverige.

På de flesta av Arlas mjölkförpackningar i Sverige används idag korkar gjorda av förnybar plast.

Säffle-baserade Blue Ocean Closures är världsledande inom fiberbaserade förslutningar och har redan tagit flera viktiga steg inom hållbara förpackningar. Korken har en stomme tillverkad av FSC-certifierat fibermaterial, kombinerat med en tunn ytbeläggning, och är biobaserad, biologiskt nedbrytbar och kan återvinnas som pappersförpackning.

– Vi är glada över att arbeta med Arla, som agerar som en verklig föregångare för att skapa hållbara förpackningar. Med ökat fiberinnehåll kommer lösningen att öka återvinningsbarheten, med början i Skandinavien och bana väg för global förändring, säger Lars Sandberg, vd för Blue Ocean Closures.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil