Får pris för årets hållbarhetsprestation

Får pris för årets hållbarhetsprestation
Coop får priset för Årets hållbarhetsprestation 2021för sitt medvetna arbete. Foto: Pressbild Coop
Coop får pris för Årets hållbarhetsprestation och man får det för sin hållbarhetsdeklaration som ”visar gott exempel på ansvar och samverkan”.

Coop får pris för Årets hållbarhetsprestation och man får det för sin hållbarhetsdeklaration som ”visar gott exempel på ansvar och samverkan”.

Nätverket för hållbart näringsliv, NMC, har utsett Coops hållbarhetsdeklaration till Årets hållbarhetsprestation 2021. 
Hållbarhetsdeklarationen prisas bland annat för ”att den visar på matvarornas samlade hållbarhetspåverkan och för att Coop visar gott exempel på ansvar och samverkan”.

I april 2021 lanserade Coop hållbarhetsdeklarationen som ett helt nytt sätt att hjälpa kunderna att göra mer medvetna val när de handlar mat. 
Hållbarhetsdeklarationen är också ett inköpsverktyg för Coop för att, tillsammans med leverantörerna, succesivt förflytta sortimentet mot ett mindre hållbarhetsavtryck. 

Hållbarhetsdeklarationen visar en varas hållbarhetsavtryck på klimat, miljö och samhälle utifrån tio olika hållbarhetsområden.  
För detta sätt att visa matens hållbarhetsavtryck har NMC, Nätverket för hållbart näringsliv, tilldelat Coops hållbarhetsdeklaration priset som Årets hållbarhetsprestation 2021. Motiveringen till priset lyder: 

”Genom att lansera hållbarhetsdeklarationer för livsmedel hjälper Coop sina kunder och interna organisationen att göra medvetna val genom att öka kunskapen om hållbara livsmedel. Coop har tagit sig an ett omfattande arbete då deklarationerna visar på matvarornas samlade hållbarhetspåverkan och lyfter fram flera dimensioner ur matens utmaningar. Dessutom har man valt att tillgängliggöra plattformen för deklarationerna för andra aktörer på marknaden vilket är ett gott exempel på ett ansvar och samverkan vilket accelerera utvecklingen framåt”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil