15 procent äter aldrig middag vid ett bord

15 procent äter aldrig middag vid ett bord
Foto: Mostphotos
I en ny undersökning säger 15 procent av de som svarat att de aldrig äter middag vid ett bord. Hälften av de svarande gör det vid ett köksbord.

I en ny undersökning säger 15 procent av de som svarat att de aldrig äter middag vid ett bord. Hälften av de svarande gör det vid ett köksbord.

Det handlar om en svårbedömd undersökning matkasseföretaget Hellofresh presenterar där ett okänt antal personer svarat på frågor kring mat, middag, bordssamtal med mera.

Ungefär hälften av de som svarat äter middag vid ett köksbord medan den andra hälften av de svarande gör det framför tv:n, i sängen, på restaurang eller utomhus.
15 procent av de som svarat säger att de aldrig äter middag vid ett bord.

Sex av tio svarande äter middag framför tv:n en eller flera gånger per vecka medan en av tre som svarat säger att de gör det i middagen någon gång per vecka.
Sju av tio som avgivit svar säger att samtalen vid middagen får dem att känna sig närmare sina barn och sex av tio svarande att det är under middagen som barnen berättar mest.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil