Fördjupar diskussionen om hållbarhet och val

Fördjupar diskussionen om hållbarhet och val
Charlotta Szczpanowski, hållbarhetschef hos Coop, berättar om Coops hållbarhetsdeklaration på mässan. Foto: Butikstrender
Frågan om hållbarhet behöver fördjupas, konstaterade Coops hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski på Eco Lifes och Nordic Organic Food Fairs andra dag.

Frågan om hållbarhet behöver fördjupas, konstaterade Coops hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski på Eco Lifes och Nordic Organic Food Fairs andra dag.

Butikstrender är på plats, som mediapartner och för att nyhetsbevaka, även när Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Food Fair gör sin andra dag på Malmömässan.
Det är ett massivt publiktryck och en uppsjö av utställare och branschrepresentanter från stora delar av Europa som samlas här.

Andra dagen inleddes av Coops hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski talade om hållbarhet och a priori Coops hållbarhetsdeklaration.
Det är ett försök att skapa en djupare bild av hur kloka våra val är och en helhetsbild inom hållbarhet och goda val, konstaterade Szczepanowski.

Det handlar inte bara om kött eller ej, även om det är så att vi behöver minska mängden kött vi äter, sade Coops hållbarhetschef och exemplifierade med olika produkter inom det format för hållbarhetsdeklaration där Coop idag har cirka 12 500 varor listade.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil