Lantbrukare från Heby årets Östersjöbonde

Lantbrukare från Heby årets Östersjöbonde
Louise Gårdenborg på Gårdsjö lantbruk prisas som Årets svenska Östersjöbonde. Foto: Pressbild
Hebybonden Louise Gårdenborg på Gårdsjö lantbruk i Uppland har utsetts till årets svenska Östersjöbonde av Världsnaturfonden, WWF.

Hebybonden Louise Gårdenborg på Gårdsjö lantbruk i Uppland har utsetts till årets svenska Östersjöbonde av Världsnaturfonden, WWF.

Louise Gårdenborg prisas för sitt stora engagemang för en bättre vattenmiljö, skriver WWF i en pressrelease.
I samverkan med Julmyra Horse Center ser hon till att gödseln från 200 hästar kommer till nytta i växtodlingen i stället för att belasta närliggande vattendrag, konstaterar organisationen.

– Jag är väldigt hedrad och glad. Som egenföretagare har jag ingen chef som kan tala om för mig att jag gör ett bra jobb, så priset är en bekräftelse på att det jag gör inte är helt galet, säger Louise Gårdenborg.

Övergödningen är ett av de största hoten mot Östersjön och WWF delar varje år ut ett pris på 10 000 kr till en lantbrukare i Sverige som gjort viktiga insatser mot övergödningen.
– Med Årets Östersjöbonde vill vi lyfta de goda exemplen och årets pris visar att jordbruket och hästnäringen har mycket att vinna på att samarbeta för att minska övergödningen, säger Gustaf Lind, generalsekreterare för WWF.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil