Coop rullar ut scan & pay till fler

De senaste månaderna har Coops tjänst för självscanning och betalning via mobilen, Coop scan & pay, testats i ett antal butiker. Nu ska den ut i fler.

I oktober öppnade Coop Hagastaden, där mer än 50 procent av betalningarna nu genomförs via Coop scan & pay.

Nu inleds utrullningen av tjänsten då den butiksdrivande konsumentföreningen Coop Mitt med 65 butiker beslutat att införa tjänsten i sina butiker som ett komplement till befintliga betallösningar.

– Vi har ett starkt erbjudande i vårt upptagningsområde och ser möjligheten att fortsätta stärka vår position på marknaden med den här betallösningen, säger Meta Persdotter, vd för Coop Mitt.

Med Coop Scan & Pay kan kunden skanna sina varor, betala för dem samt få ett kvitto och en streckkod som scannas för att lämna självutcheckningsområdet.

Kunden kan koppla på sitt medlemskap och samla poäng samt utnyttja medlemsspecifika rabatter och erbjudanden via appen. För att betala kan man antingen välja Swish eller det betalkort man har adderat till tjänsten.

Coop Mitt planerar även att etablera Coops första obemannade butik, kallad Coop Mini, på Sätrahöjden i Gävle.
Där kommer kunden att använda Coop scan & pay för att komma in i butiken och sedan handla.

Möjligheterna med självscanning via mobilen är många och det finns potential att addera fler tjänster och funktioner som skapar mervärde för kunden, så som allergiinformation, innehållsförteckning eller Coops hållbarhetsdeklarationer som snart lanseras, skriver Coop.

– Det här är en betaltjänst som är efterfrågad i branschen. Sedan starten i somras har vi fått mycket positiv feedback. Vi ser också i den rådande situationen att fler uppskattar möjligheten med en tjänst där kunden kan skanna och betala själv, säger Carita Weiss, chef för betalningar inom Coop Sverige.

Coop Scan & Pay finns att ladda ner till mobiltelefoner med operativsystemen iOS 10.0 och senare versioner samt Android Lollipop 5.0 och senare versioner.

Fler funktioner kommer att adderas till applikationen framöver.

Coop rullar ut scan & pay till fler
Efter test i ett antal butik väljer Coop nu att rulla ut sin scan & pay-tjänst i fler butiker. Foto: Mostphotos

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Svensk handel kritiskt till HRF-varsel

Svensk handel kritiskt till HRF-varsel

Svensk handel är ”starkt kritiskt” till Hotell- och restaurangfackets konfliktvarsel och hävdar att man kräver högre löneökningar än andra branscher.

Många tonåringar äter speciell kost

Många tonåringar äter speciell kost

I en undersökning från Arla säger fyra av tio svenska tonåringar att de följer någon typ av speciell kost, en högre andel än i Finland och Danmark.

Butik Vågen tog hem Änglamarkspriset

Butik Vågen tog hem Änglamarkspriset

Butik Vågen i Östersund vinner Änglamarkspriset 2020. Butik Vågen tog emot priset vid en digital ceremoni och får äran och 100 000 kr i prispengar.

Mindre svinn och traditionell julmat

Mindre svinn och traditionell julmat

Vi har minskat vårt matsvinn under årets pandemi och inför julen verkar vi nu fokusera mer på kvalitet än kvantitet, enligt Livsmedelsföretagen.

Juridiken i julhandeln

Öppet köp, bytesrätt, ångerrätt… I julhandeln ökar frågorna om juridiken kring julklapparna. Vi reder ut de vanligaste juridiska frågorna tillsammans med Familjens Jurist.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.