Coop rullar ut scan & pay till fler

Coop rullar ut scan & pay till fler
Efter test i ett antal butik väljer Coop nu att rulla ut sin scan & pay-tjänst i fler butiker. Foto: Mostphotos

De senaste månaderna har Coops tjänst för självscanning och betalning via mobilen, Coop scan & pay, testats i ett antal butiker. Nu ska den ut i fler.

I oktober öppnade Coop Hagastaden, där mer än 50 procent av betalningarna nu genomförs via Coop scan & pay.

Nu inleds utrullningen av tjänsten då den butiksdrivande konsumentföreningen Coop Mitt med 65 butiker beslutat att införa tjänsten i sina butiker som ett komplement till befintliga betallösningar.

– Vi har ett starkt erbjudande i vårt upptagningsområde och ser möjligheten att fortsätta stärka vår position på marknaden med den här betallösningen, säger Meta Persdotter, vd för Coop Mitt.

Med Coop Scan & Pay kan kunden skanna sina varor, betala för dem samt få ett kvitto och en streckkod som scannas för att lämna självutcheckningsområdet.

Kunden kan koppla på sitt medlemskap och samla poäng samt utnyttja medlemsspecifika rabatter och erbjudanden via appen. För att betala kan man antingen välja Swish eller det betalkort man har adderat till tjänsten.

Coop Mitt planerar även att etablera Coops första obemannade butik, kallad Coop Mini, på Sätrahöjden i Gävle.
Där kommer kunden att använda Coop scan & pay för att komma in i butiken och sedan handla.

Möjligheterna med självscanning via mobilen är många och det finns potential att addera fler tjänster och funktioner som skapar mervärde för kunden, så som allergiinformation, innehållsförteckning eller Coops hållbarhetsdeklarationer som snart lanseras, skriver Coop.

– Det här är en betaltjänst som är efterfrågad i branschen. Sedan starten i somras har vi fått mycket positiv feedback. Vi ser också i den rådande situationen att fler uppskattar möjligheten med en tjänst där kunden kan skanna och betala själv, säger Carita Weiss, chef för betalningar inom Coop Sverige.

Coop Scan & Pay finns att ladda ner till mobiltelefoner med operativsystemen iOS 10.0 och senare versioner samt Android Lollipop 5.0 och senare versioner.

Fler funktioner kommer att adderas till applikationen framöver.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil