Valio mest hållbart för åttonde året i rad

Valio mest hållbart för åttonde året i rad
Valios koncernchef Annikka Hurme. Foto: Valio
Valio är Finlands mest hållbara varumärke, enligt Sustainable brand index. Ingen överraskning, kanske – det är åttonde året i rad man toppar listan.

Valio är Finlands mest hållbara varumärke, enligt Sustainable brand index. Ingen överraskning, kanske – det är åttonde året i rad man toppar listan.

I år blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland – igen. 
– Vi är oerhört stolta att för åttonde gången i rad väljas till Finlands mest hållbara varumärke, av konsumenterna. Det speciella året mitt under pandemin har visat oss, att god livsmedelssäkerhet och ett hållbart agerande är viktigare än någonsin, konstaterar Valios koncernchef Annikka Hurme.
– Vi är så glada att konsumenterna uppskattar arbetet bakom hälsosam och ansvarsfullt producerad mat – även i utmanande tider, tillägger hon.

– Det senaste året har varit utmanande för flera branscher, och många har varit tvungna att ändra om i sin verksamhet. Även hållbarhetens betydelse har ökat under pandemin. Livsmedelsindustrin har visat sin förmåga att fungera under extrema förhållanden, och dess viktiga samhällsroll syns också i studiens resultat, konstaterar Sustainable brand index grundare Erik Elvingsson Hedén.

– Vi känner till vår miljö och klimatpåverkan och minskar den aktivt med hjälp av kolbindande jordbruk, biogas från gödsel och andra utsläppsminskande åtgärder på gårdarna och i mejerierna. Samtidigt strävar vi hela tiden efter att förbättra djuromsorgen. Det viktigaste nu är att värna om hälsan och engagemanget hos Valios medarbetare, mjölkbönder och samarbetspartners, så att vi kan fortsätta arbeta för vårt ambitiösa mål att nå helt koldioxidneutral mjölk till 2035, avslutar Valios koncernchef Annikka Hurme.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil