Klart med Netto i Värmland

Framtiden för de sex Netto-butiker som finns i Värmland är nu helt klar efter förhandlingar mellan Coop centralt och Coop Värmland. | Foto av Leif Ingvarson
Nu är det klart även formellt med de sex Netto-butiker i Värmland som nu Coop Värmland tar över. Två läggs ned och de fyra andra formateras om i höst.

Framtiden för de sex Netto-butiker som finns i Värmland är nu helt klar efter förhandlingar mellan Coop centralt och Coop Värmland.
Lösningen blir den som Butikstrender presenterade redan under våren och som nu även är officiellt bekräftad.

Två butiker läggs ned. Det handlar om Netto i Säffle och Netto i Karlskoga.
I det sista fallet, Karlskoga, har Netto legat vägg i vägg med Coop Värmlands lågprisbutik Pekås i samma byggnad och en nedläggning av Netto har varit naturlig.

Coop Värmland är mer intresserat av att satsa på Pekås-konceptet. Nyligen kom beskedet om att man i grannkommunen Degerfors bygger en ny stor Pekås-butik.
Två av de tidigare Netto-butikerna omprofileras även de till Pekås profil och sortiment. Det gäller Netto i Kristinehamn och på Hammarö.

På Hammarö lämnar Pekås sin nuvarande butikslokal och tar istället över Nettos lokaler.
Återstår gör sedan två Netto-butiker i Karlstad – Strand och Råtorp – och de två butikerna blir Coop-skyltade efter sommaren.
Målet är att alla butiker ska ha öppnat i sin nya profil innan julhandeln.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil